Trump: Kathleen Kavalec ambasadorja e re SHBA në Shqipëri

Presidenti i SHBA, Donald Trump emëron Kathleen Ann Kavalec ambasadore të SHBA në Tiranë. Kavalec zëvendëson, Donald Lu.
Kavalec ka qenë Zëvendës ndihmës sekretare në Zyrën e Çështjeve Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit. Në këtë cilësi, ajo është përgjegjëse për Rusinë dhe për Zyrën e Çështjeve Rajonale. Më parë ajo ka shërbyer si Drejtore për Çështjet Ruse në të njëjtën Zyrë.
Sipas DASH, znj. Kavalec aktualisht shërben si Zëvendës Ndihmës Sekretar në Byronë e Çështjeve Evropiane dhe Euroaziatike në Departamentin e Shtetit me mbi tre dekada përvojë si diplomate amerikane.
Më parë ka shërbyer si Drejtoreshë e Zyrës së Punëve Ruse, Zëvendës Shef i Misionit të SHBA-ve në UNESCO në Paris, Francë, Zëvendës Koordinator për Ndihmë në Byronë Evropiane dhe Drejtor për Parandalimin e Konflikteve në Zyrën e Koordinatorit për Rindërtimi dhe Stabilizimi. Znj. Kavalec e fitoi atë A.B. nga Universiteti i Kalifornisë në Berkeley dhe M.S. nga Universiteti Georgetown.
Ajo flet rrjedhshëm gjuhën frënge, rumune, ukrainase, ruse, spanjolle dhe portugeze.
Ajo ka shërbyer më 2008-2009 edhe si Drejtore e Parandalimit të Konflikteve në Zyrën e Koordinimit për Rindërtim e Stabilizim. Detyrat jashtë vendit kanë përfshirë edhe ture në Ukrainë, Rusi, Rumani e Brazil.