Të enjten, protesta para Parlamentit për Teatrin

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit ka iniciuar mbajtjen e një proteste të enjten përpara parlamentit kur pritet të kalojë projektligji për këtë çështje.
“Parlamenti ka futur për votim në seancën e të enjtes me procedure të përshpejtuar projektligjin më të turpshëm në historinë e parlamentarizmit. Ky projektligj parashikon shembjen e Teatrit Kombëtar, i cili është pjesë e ansamblit historik monumental të qendrës së Tiranës dhe simbol i identitetit kombëtar, si edhe kalimin e mbi 8000 m2 truall publik në pronësi të firmës Fusha.shpk e cila autorizohet të ndërtojë aty kulla shumëkatëshe.
Ky projektligj është në kundërshtim me Kushtetutën dhe një seri ligjesh të tjera të Shqipërisë. Artistë, aktivistë, intelektualë e qytetarë kanë muaj që protestojnë kundër kësaj marrëzie e cila nëse kthehet në realitet rrezikon të zhdukë përgjithmonë një nga godinat më të vjetra dhe më domethënëse në Tiranë si edhe ti falë truallin publik më të vlefshëm një kompanie private.
KJO ËSHTË NJË VJEDHJE! KY ËSHTË SHKATËRRIM!
Ditën e enjte, ne do të jemi përballë Parlamentit për të kundërshtuar me forcë marrëzinë dhe babëzinë. Mund ti ndalim nëse edhe ti bashkohesh! Të presim të enjten ora 10:00 para Parlamentit!”– thuhet në deklaratën e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit.