Një formular për deputetët e mazhorancës

Adriatik DOSTI

Per te shmangur nje eskalim te metejshem te situates e nje konfrontim te mundshem fizik, per te hequr çdo lloj dyshimi per menyren e votimit ne Parlamentin e Gramozit, per te eliminuar qofte edhe nje Referendum te gjere popullore reth ceshtjes se shembjes ose jo te Teatrit Popullor kombetar..propozoj qe..
…Tu shperndahet Deputeteve te Mazhorances nje formular plotesuese me disa pika …
Nese 40 prej tyre do te thone te pakten 10 emra Aktoresh shqiptare te skenes se atij teatri..e po 10 emra aktoresh femra…
…nese 40 prej tyre do te thone 5 tituj shfaqjesh teatrale te interpretuara ne ate godine me autor, skenar e regjisor shqiptar ..dhe po 5 tituj te tille por me autor, skenarist e regjisor te huaj…
…nese do ti shqiptojne drejt, sakte e shqip ..emrat e Aktoreve , regjizoreve e shfaqjeve te interpretuara…
..nese 40 prej tyre do te vertetojne se se paku 1 here te vetme kane qene si spektatore per te ndjekurt nje shfaqje ne ate Teater…e nese nje gjysem – here te vetme kane atje si te tille familjarisht…
…nese se paku nja 30-40 prej tyre betohen per Ideal te Partise qe nuk jane te nxitur nga Erdogan Rama qe te votojne pro shembjes se Teatrit …

…nese 40 prej tyre japin deshmi penale te firmosur po prej dores se tyre se Gramozi i ka kercenuar qe te mos ndjekin shembullin e Majkos se do t’ju prese koromanen..
…nese 40 prej tyre e dijne vertet se cdo te thote fjala Teater dhe nga e ka prejardhjen ajo….
..nese 40 prej tyre japin garanci ligjore me shkrim se nuk kane asnje lloj gishti a perfitimi ne katrahuren e Kullave qe banditet Edvin dhe Erion po pregatisin ne ate pjese e vend historik te Tiranes ….
…nese 40 prej tyre kane degjuar dicka reth Pazarit te Ri e te vjeter te Tiranes, reth stadiumit Q.Stafa, reth Bar Kursalit, reth bulevardit Zogu i pare, reth Hotel Dajtit , reth qendres e urbanistikes historike te Tiranes…perpara se te beheshin Deputet …
…nese 40 prej tyre do te kene qene te pakten 3 here per vizite ne Tirane e do te kene ecur te pakten nje ore mbi asfaltin e saj e ne rruget e saj ..perpara viteve 90…
…nese 40 prej tyre vertetojne me shkrim se asnje para-ardhes apo pjestar i familjes se tyre nuk ka dore ne kolektivizimin e bujqesise shqiptare, ne shembjen e kishave e xhamijave shqiptare, ne masakren kombetare te tufezimit, ne spiunimet masive ne luften kunder shfaqjeve te huaja borgjezo-rrevizioniste qe futen neper burgje mijera shqiptare te denuar per Agjitacion e Propagande…
Atehere edhe une po nisem qe sot prej ketu ku jetoj e po vij me kazem e lopate ne dore qe t’ju ndihmoj per ta prishur, shembur e rafshuar nga themelet Godinen e Teatrit kombetar e Popullor Shqiptar…OK…