Mediu: SHBA nuk mund të investojë në një vend ku kryeprokuror, kryegjyqtar dhe kryepolic është Rama

Pas publikimit të raportit të DASH për përjashtimin e Shqipërisë nga vendet ku biznesi amerikan mund të jëtë i sigurtë ka reaguar edhe kreu i PR, Fatmir Mediu. Në një shënim në rrjetet sociale Mediu shkruan se, “reportet e DASH keto vite të fundit e përcaktojnë Shqipërinë me një nivel të lartë korrupsioni dhe të trafiqeve të drogës”.
“Asnjë investitor Amerikan apo Europian nuk do të investonte në një vend pa gjykata, pa Gjykatë Kushtetuese, pa Gjykatë të Lartë dhe se shpejti pa Gjykata tërësisht”.
Në një vend ku Kryeprokuror, kryegjyqtar, kryepolic është Rama, shkruan kreu republikan
Ja shënimi i tij plotë I tij në facbook:
Te dashur miq
Nuk eshte aspak cudi qe DASH (Departmenti Amerikan i Shtetit) perjashton Shqiperine nga lista e vendeve te sigurta per investime amerikane.
1-Reportet e DASH keto vite te fundit e percaktojne Shqiperine me nje nivel te larte korrupsioni dhe te trafiqeve te droges.

Pra nje vend me risk te larte sigurie
2-Gjithashtu ne cdo investimi te huaj garancite per Sigurine Juridike te investimeve jane parakusht per cdo investitor.
Ne jemi vendi jo vetem me taksat me te larta por dhe me paqendrushmerine fiskale me te madhe ne rajon
3-Ligjet qe miratohen shtojne kontrrolllin korruptiv te qeverise ne treg dhe favorizojne kompanite dhe klanet prane qeverise.
4-Largimi i Bankers Petrolium ose shitja tek kompani Kineze ishte sinjali me I keq per kompanite Amerikano-Kanadeze. Po ashtu dhe largimi i kompanise Gjermane nga Shqiperia dhe shitja e koncensionit te aeroportit tek Kinezet ishte tregues i pamundesie per te zhvilluar biznes normal ne Shqiperi.
5- Me e rendesishme eshte se asnje investitor Amerikan apo Europian nuk do te investonte ne nje vend pa gjykata, pa Gjykate Kushtetuese, pa Gjykata te Larte dhe se shpejti pa Gjykata terresisht
Ne nje vend ku Kryeprokuror, kryegjyqtar, kryepolic eshte Rama.