Zbardhet ekspertiza e laboratorit të famshëm për të cilën foli Rama, ja dorëzoi Agron Xhafa

Procedimi i nisur në Prokurorinë e Tiranës në bazë të kallëzimit të Agron Xhafajt për fabrikim të fakteve dhe provave të rreme në lidhje me audiopërgjimin e denoncuar nga PD mes tij dhe bashkëpunëtorit X, Albert Veliu, i është kaluar për kompetencë prokurorisë së Krimeve të Rënda.
Kjo e fundit ka hapur një tjetër procedim për akuzën e trafikut të narkotikëve pas publikimit të videopërgjimit në fjalë. Ky kalim ka ndodhur për shkak se të dyja materialet kanë persona të njëjtë, që dyshohen se janë përfshirë në videopërgjim.
Prokuroria e Tiranës i ka kaluar Krimeve të Rënda edhe dëshminë e Albert Veliut, i cili përpara se të pyetej nga Krimet e Rënda kishte dhënë sqarime tek prokuroria e Tiranës.
Mësohet se Veliu edhe në dëshminë e dhënë pranë organit të akuzës të Tiranës, i ka qëndruar faktit që videopërgjimi është i vërtetë dhe se ai kishte biseduar me Agron Xhafajn për të trafikuar hashash.
Nga ana tjetër në të njëjtën dosje që i është deleguar Krimeve të Rënda, janë edhe dëshmitë e vëllait të Ministrit të Brendshëm, i cili hedh poshtë në mënyrë kategorike që videopërgjimi mes tij dhe Albert Veliut të jetë i vërtetë.
Madje për të provuar këtë, ai ka dorëzuar në prokurorinë e Tiranës edhe një ekspertize teknike, të cilën e ka bërë privatisht me disa ekspertë britanike, të cilët kanë arritur në konkluzionin se zëri në videopërgjim, nuk është i Agron Xhafës.
Vetëm një ditë pasi Agron Xhafa ka dorëzuar këtë ekspertizë në Prokuroi, shefi i i madh i Kartelit mblodhi grupin parlamentar të PS dhe deklaroi se ai e ka ekspertziën që provon të kundërtën e asaj që ka deklaruar opozita. Pra, kemi një rakordim të plotë në këtë rast mes Agron Xhafës dhe Edi Ramës për të shpëtuar njëri-tjetrin. Agron Xhafa rezulton të ja ketë dhënë këtë ekspertizë të blerë me paratë e drogës, Edi Ramës dhe ai bilbilon në media si zëdhënës i trafikantëve, ndërsa Prokuorori dihet se flet me gojën e kreut të Kartelit.