Bardhi tek Krimet e Rënda: Pse nuk është marrë në pyetje vëllai i ministrit, Prokuroria të fusë hetimin në drejtimin e duhur

Këshilltari ligjor, Gazemend Bardhi ka folur jashtë ambienteve të Prokurorisë së Krimeve të Rënda, pas dëshmisë që ka dhënë bashkë me deputetin Ervin Salianji në lidhje me audio-përgjimin ku implikohet Agron Xhafaj, vëllai i ministrit të Brendshëm, Fatmir Xhafaj.
Bardhi deklaroi se ishte shqetësuese që nuk merrej në pyetje Agron Xhafaj, nuk merrej në pyetje vetë ministri Fatmir Xhafaj dhe as Kryeministri, që ngriti alibi për audiopërgjimin dhe thirreshin pikëriat ata që e kishin denoncuar veprimtarinë kriminale të Agron Xhafajt.
Bardhi kërkoi që Prokuroria të fusë hetimet në drejtimin e duhur dhe se ai bashkë me Salianjin ka deklaruar për gjithçka që janë pyetur mbi faktet të bëra publike.
“Ne sot ishim në cilësinë e personave që mund të japin të dhëna për hetimin që ka nisur Prokurroie e Krimeve të Rënda. Jemi para një rasti abuzimi të dokumentuar për veprimtari kriminale të vëllait të Ministrit të Brendshëm. Unë jam jurist dhe do të shprehem sa herë që më kërkon Prokuroria e Krimeve, por nuk mund të mos shprehem pse nuk është marrë në pyetje vëllai i ministrit, por ne që e denoncuam; nuk është marrë në pyetje ministri që e ka mbrojtur po ne që e denoncuam; nuk është marrë në pyetje kryeministri që ka krijuar një alibi se audio është përgjim, por ne.
Prandaj dhe thirja ime publike ndaj Prokurorisë është të fusë hetimin në drejtimin e duhur që i ngarkon ligji dhe ai është të ndëshkohen në mënyrë spektakolare, individët që merren me trafik droge; rasti është bërë publik dhe është vëllai i Ministrit të Brendshëm. Ne deklaruam gjithçka që kemi bërë publike mbi faktet dhe materialet që ne kemi bërë publike”, u shpreh Bardhi për mediat.