Bujar Asqeriu ja plas në fytyrë Kumbaros: Tundu ministre tundu, nuk jemi tregtar specash

Aktori Bujar Asqeriu ka replikuar ashpër me ministren Mirela Kumbaro dhe me njërin nga aktorët, Artan Imami.
Asqeriu ka ndarë disa nga shqetësimet më të forta të aktorëve të teatrit. Asqeriu ka thënë se teatrot janë në gjendjen më të keqe të mundshme.
Bujar Asqeriu: Nuk jemi tregtar specash jemi artistë.
Më përmende bashkitë në rrethe, teatrot në bashki kanë vdekur, tundu ministre, tundu!
Merrej me llastikë uji për të larë fytyrën, këto janë gjëma. Uji nga llastika .
E lëviz shumë mirë amplitudën jam aktor unë. Më njeh populli mua. Unë flas se dua Shqipërinë, dua Teatrin, nuk dua të fitoj lekë, dua të më respektosh si artist.
Duhet ta kuptosh mirë vëllain tënd, Arben Kumbaro është artist i vërtetë. Unë jam origjinal. Nuk pyes për askënd përveç Zotit. Laheshim me ujë të ftohtë, ne artistet.
Kumbaro: Dmth biem dakord që kushtet janë të këqija?
Asqeriu: Kush të pengoi ty të më krijosh kushte mua? Pse mos t’i themi? Për çfarë ta shfrytëzojmë këtë tavolinë për ti bërë qejfin njëri-tjetrin?
Ti projektligjin mos ma shpjego mua.
Ti je artist more, merresh me banjën. Merresh me halenë. Teatri bëhet me lekë, nuk bëhet me pordhë.

Ambasadori austriak: Kujdes me Teatrin, është kartvizita e një shteti
“Sigurisht që ne nuk mund të japim zgjidhjen e këtij problemi, por duhet ta trajtojmë me shumë seriozitet sepse kultura është kartvizita e një shteti dhe Shqipëria është një vend që ofron vërtet shumë.
Në këtë rast unë citoj me shumë kënaqësi një nga themeluesit e Bashkimit Europian Robert Schumann, i cili kur ishte duke përshkruajtur bibliografinë e tij tha se nëse do ti jepej mundësia që të fillonte edhe njëherë me projektin europian atëherë do të fillonte nga kultura.
Unë shpresoj që kultura në Shqipëri përmes të gjithë aktiviteteve sigurisht edhe nëpërmjet kontributit tonë në këtë vit kulturor të marri vëmendjen e duhur dhe të mbetet në vëmendjen e duhur”, u shpreh ambasadori austriak.
Koncerti Viena përshëndet Tiranën, pas shfaqjes në Vjenë në sallën “Moxart”, nëntorin e shkuar, shënon çeljen zyrtare të vitit të vitit kulturor Austri-Shqipëri. me pjesëmarrjen tenorit botëror Ramon Vargas, Gynter Haumer, Genc Tukiçi, balerinët Gerd e Enada Vaso.
Programi parashikon Moxart, Shtraus, Brams, por edhe serenata korçare e këngë të tjera qytetare apo të muzikës së lehtë shqiptare nën drejtimin e koncertmaestrit Benjamin Cirfogel.
“Mbështes atë që u shpreh këtu. Shpresojmë që kultura, edhe nëpërmjet kontributit tonë në këtë vit kulturor, të marrë vëmendjen e duhur dhe të vendoset në vëmendjen e duhur.