Bankers refuzon të kompensojë banorët e Patos-Marinzës

Kompania “Bankers Petroleum”, refuzon të japë dëmshpërblim për banorët e prekur nga lëkundjet e disa muajve më parë në zonën e Patos-Marinzës. Në një prononcim për “Tema Tv” (shiko videon në fund të shkrimit), kompania arsyeton se para se të njohë faturën e qeverisë shqiptare, duhet të dalë raporti i ekspertit të pavarur. Bankers e quan VKM-në e qeverisë shqiptare si të pambështetur. Në shkurt të këtij viti, të dyja palët kanë caktuar një ekspert që do përpilonte shkakun e lëkundjeve dhe do të dorëzonte një raport përfundimtar. Ky raport ende nuk është dorëzuar. Qeveria i ka dorëzuar kompanisë “Bankers Petroleum” një faturë prej 100 milionë lekësh. Ndërkohë që, qeveria shqiptare do paguajë 73 milionë. Qeveria dhe Bankers kanë mes tyre një Marrëveshje Konfidencialiteti, e cila nuk është bërë publike dhe çështja “Bankers” pritet të prodhojë sërish lajm. /Hashtag.al