VAR, rekord penalltish në Itali

Kampionati italian po jeton nën epokën e Var edhe pse kanë kaluar vetëm 7 javë nga starti i kampionatit ky sistem i ri në futbollin e vendit fqinj ka prodhuar jo pak, por plot 33 penallti të dhëna. Rekord historik ky në vetëm 7 javë kampionat, gati dyfishi në krahasim me sezonin e kaluar. Video Asistent Refere tashmë është bërë pjesë e futbollit dhe në krahun tjetër publiku është mësuar t’i njohë vendimet që vinë nga ekrani i vogël.
Në Itali, Var deri më tani nuk ka shkaktuar shumë polemika, ndërsa në Gjermani nuk janë të paktat raste, ku opionioni sportiv është shprehur skeptik në lidhjet me vendimet që kanë ardhur nga teknologjia, madje në shumë raste ka pasur dhe debate të forta publike.
Në gjashtë raste në Seria A, kryesori i takimit në momentin e faullit të shkaktuar në zonë nuk ka vërshëllyer, një gjë të tillë e ka bërë vetëm pas sinjalizimit nga asistentët që janë të vendosur përpara ekranit dhe në pesë të tjera ka qenë i bindur për të dhënë penallti në bazë të pamjeve që ai sheh.
Bëhet fjalë për një mesatare prej 3.2 vendimesh të ndryshuara nga ana e arbitrit. Italia nën epokën e Var ka sjellur një reduktim të polemikave për vendimet e dhëna nga ana e gjyqtarëve të paktën deri më tani.