Proteste në Lekaj kundër Landfillit

Qindra banorë në Lekaj janë hedhur në protestë kundër ndërtimin të Landfillit. Banorët thonë se Landfilli po ndërtohet në shkelje të ligjeve në fuqi. Deri para 3 javësh e planifikuan (perseri në shkelje të ligjit) në Gose, por pas 3 protestave të mëdha te banoreve, tani po e cojne ne Lekaj. Perfaqsuesi i qeverise deklaroi qe num do behet se kish folur me ministrin Ahmetaj qe qenka edhe deputet i zones, por mbeti pa tekst kur i treguam letren me firme dhe vulë të kreut të bashkisë qe tregon qe do ndertohet ne Lekaj, dhe për më tepër Rajonal, pra të mbledhe mbetjet edhe te qarqeve Fier dhe Elbasan. Banoret janë të irrituar me keto vendim-marrje të kundraligjshme.