Ministri i diktaturës përjashton opozitën nga Parlamenti, provokon përplasje

Ministri i fundit i krimeve të diktaturës Gramoz Ruçi ka përjashtuar kreun e opozitës nga Parlamenti pasi nuk ka lejuar zhvillimin e një debati parlamentar për zgjedhjet. Opozita ka kërkuar që para një jave seancën e debatit dhe në përputhje me rregulloren e Parlamentit seanca do të zhvillohej sot. Ruçi nuk ka lejuar zhvillimin e debatit duke zbatuar urdhrin e PS. Kjo ka sjellë edhe reagimin e Bashës, i cili ka deklaruar se Parlamenti nuk është pronë e PS. Ruçi ka kërkuar lirimin e Bashës nga foltorja. Kur kjo nuk ka nodhdur Ruçi ka ndërprerë seancën dhe me rifillimin e saj pas 5 minutash ka përjashtuar Bashën nga Parlamenti.