Bolivi, kombëtarja braziliane për spital

Që pozicioni gjeografik i Bolivisë ka një lartësi prej 3,637 mijë metrash mbi nivelin e detit është një fakt që mësohet që në vegjëli në lëndën e gjeografisë, por përjetimi fizik është gjithmonë shumë ndryshe nga shfletimi në letra. Ekuacioni i kombëtares braziliane të futbollit kishte të panjohur vetëm rezultatin e takimit, faktori lartësi nuk ishte i tillë gjithsesi, rezultoi sfilitës për Selecaon. Pas barazimit pa gola 0-0 që mbylli këtë ndeshje të vlefshme për kualifikimin në Botërorin e Rusi 2018, futbollistët brazilianë mund të thuhet me plot gojën se dukeshin të ezauruar në dhomën e zhveshjes dhe si në një panoramë spitali të gjithëve pa përjashtim iu nevojitën bombolat e oksigjenit për t’u kthjelluar e ardhur në vete.
Edhe lojtari më i shtrenjtë në botë Neymar në fund të fundit është njerëzor dhe sigurisht që nuk ishte aspak i lumtur për këtë situatë, nga e cila nuk bëri përjashtim. Sulmuesi 25-vjeçar ka treguar disa nga këto momente duke publikuar foto nga dhomat e zhvedhjes, me kuotën: –Nuk është njerëzore të luash në kushte, fushë, lartësi të tillë, asgjë të mirë! Sidoqoftë edhe pse në lartësinë e gati 4 mijë metrave mbi nivelin e detit yjet e Sambas u dukën sikur ishin në Copacabana, kur u përballën me Bolivinë, shpresat e të cilës për një kualifikim në Botëror kishin marrë fund, ndërkohë që brazilianët premtojnë spektakël në Botërorin e Rusisë!