Trump: Socializmi, një ideologji shkatërruese që ka sjellë vetëm vuajtje e dështim

United States President Donald Trump speaks during the United Nations General Assembly at U.N. headquarters, Tuesday, Sept. 19, 2017. (AP Photo/Seth Wenig)

Presidenti Donald Trump paralajmëroi Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së për rrezikun nga kombet e papërgjegjshme, duke veçuar Korenë e Veriut dhe Iranin. Në fjalimin e tij debutues në OKB, ai tha gjithashtu se Shtetet e Bashkuara do ta shkatërrojnë Korenë e Veriut, nëse do të detyrohet të mbrojë veten apo aleatët e saj.

Megjithëse lexoi me përpikmëri fjalimin e përgatitur, Trump nuk kishte harruar të përfshinte aty edhe një tallje për udhëheqësin koreano-verior, Kim Jong-un, të cilin e quajti “njeriu i raketës” që ka nisur një mision vetëvrasës.

“Terroristët dhe ekstremistët janë përfocuar dhe janë përhapur kudo në planet. Regjimet e papërgjegjshme, që përfaqësohen në këtë organizëm, jo vetëm mbështesin terroristët, por kërcënojnë popujt e tyre dhe kombet e tjera, me armët më shkatërrimtare që njeh njerëzimi”, tha Donald Trump, president i SHBA-ve.

Përsa i takon Iranit, Trump i bëri thirrje qëverisë në Teheran që të mos mbështesë më terrorizmin, ndërsa sërish kritikoi marrëveshjen bërthamore të administratës “Obama”, të cilën e cilësoi një turp.

Trump foli edhe për krizën e papranueshme në Venezuelë dhe tha se Amerika s’mund të qëndrojë spektatore, ndërsa nuk harroi të denoncojë socializmin si ideologji, duke thënë se kishte sjellë vetëm vuajtje, shkatërrim dhe dështim.