Precedentët kriminalë, PS humb një mandat deputeti në Lezhë

Për shkak të precedentëve kriminalë, Kastriot Piroli, kandidati për deputet në listën e Partisë Socialiste në Qarkun e Lezhës, që do të zëvendësonte deputetin e larguar Armando Prenga, është dorëhequr nga zgjedhja në këtë detyrë, duke ia lënë vendin kandidatit të radhës në listën e Lëvizjes Socialiste për Integrim. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, me 7 vota pro, vendosi “mozgjedhshmërinë si deputet në Kuvendin e Shqipërisë të kandidatit të radhës në listën shumemërore të PS-së, Qarku Lezhë, Kastriot Filip Piroli”. Sipas vendimit të KQZ-së, dorëheqja nga kandidati Piroli vjen për shkak të kohës së shkurtër të mbetur nga përfundimi i mandatit të Kuvendit, për shkak të zgjedhjeve parlamentare të radhës dhe mosplotësimi nga ana e Pirolit të formularit të dekriminalizimit. Partia Socialiste nuk ka më përfaqësues në listën e saj në Qarkun e Lezhës, ndaj mandati i Prengës do t’i kalojë subjektit LSI, grupi parlamentar i së cilës shtohet dhe me një deputet, Petrit Gjonin, duke e çuar në 19, numrin e deputetëve në Parlament.