Trump emëron Ben Carson si kreun e Departamentit të Strehimit

U.S. Republican candidate Dr. Ben Carson speaks during the Heritage Action for America presidential candidate forum in Greenville, South Carolina September 18, 2015. REUTERS/Chris Keane

Presidenti i zgjedhur amerikan, Donald Trump ka emëruar ish-neurokirurgun Ben Carson për të drejtuar Departamentin e Strehimit dhe Zhvillimit Urban.
Zoti Carson ishte një ndër rivalët e tij kryesorë në betejën për të marrë emërimin e Partisë Republikane gjatë fushatës së zgjedhjeve paraprake.
Zoti Carson u largua nga gara në muajin mars dhe pas kësaj mbështeti zotin Trump.
Presidenti i zgjedhur vazhdon punën për të ndërtuar kabinetin e ri, i cili duhet të miratohet nga Senati, ku republikanët do të kenë shumicën.
Ai ende nuk ka emëruar një sekretar Shteti dhe kërkimi i kandidatit për këtë post është zgjeruar. Takimet e zotit Trump me katër kandidatët kryesorë nuk kanë rezultuar në një vendim.