Tani është rradha e Ramës

Renzi Ra. Binjaku i Ramës me të cilën kreu i qeverisë shqiptare mburrej se kishte shumë ngjashmëri nuk është më Kryeministër i Italisë. Italia ka votuar në një shumicë dërrmuese kundër Rezit, i cili personalizoi referendumin mbi ndryshimin e Kushtetutës. Në një editorial të saj Corriere dell Sera shpjegonte edhe arsyet e humbjes së Renzit, ku nër kryesoret ishte arroganca e Kryeministrit të ri që bëri bashkë të gjithë Italinë. “Sot e majta është në rënie në të gjithë botën. Ka nisur era e të djahtës”, shkruante Corriere Della Sera.
Ish-Kryeministri e ka kuptuar mesazhine  votës së italianëve duke deklaruar se është efekti i parë i fitores Trump në Shtetet e Bashkuara. “Në Itali fiton thellë JO-ja! Efekti i parë madhor Trump në botë. Italianët votuan kundër qeverisë dhe për dinjitetin e tyre. Mateo Renzi jep dorëheqjen dhe tregoi veten shtetar. Në marredheniet me Shqipërine ai mbante qëndrim partiak! Rama do jetë viktima e radhës! Fati i mikut të vet e pret! Por pas humbjes Rama nuk do largohet nga kreu i PS.-Mjerë socialistet, po mire ua bën, e meritojne”, shkraun Berisha në facebook.
Ramës i ka humbur një tjetër aleat, i cili po ai ishte një sorosian dhe kishin të dy të imponuar të njëjtin model qeverisje. Si gjithmonë guri i fundit i dominosë së ndryshimit mbetet Shqipëria. Kështu ishte edhe në vitin 1990. U desh të rrëzoheshin të gjitha diktaturat e lindjes dhe më pas të vinte era e ndryshimit në Shqipëri. Megjithëse më vonë se në vendet e tjera, tani është rradha e Ramës për të ikur për motive të tjera dhe shumë herë më të rënda për ato me të cilat u rrëzua Renzi.