Njerëzit e Tahirit, skaf super të shpejtë për të trafikuar kanabis

Njerëzit e Tahirit përdorin një skaf super të shpejtë për të trafikuar kanabis nga Shqipëria për në Itali dhe Greqi. Denoncimi publik është bërë nga një oficer policie, i cili i është drejtuar me një mesazh ish-Kryeministrit Berisha.
“Oficeri dixhital denoncon:
– Superskafin super të shpejtë të Saje qorrit që transporton ditë e natë drogë pa i hyrë ferra në këmbë!
– Shitjet e deritanishme janë bërë vetëm për 30% e policisë”, shkruan Berisha në Facebook, duke publikuar të plotë mesazhin e oficerit të policisë.
“Në vijën bregdetare nga zona e Durrësit e deri në Sarandë është në lëvizje një super skaf me fuqi katër motorësh dhe me një mundësi ngarkese deri 5 ton lëndë narkotike e që njihet me nofkën “skafi i qorrit” me një skafist nga Vlora e që jeton në Itali. Ky grup kriminal me mbështetje të drejtuesve të lartë të policisë dhe Ministrisë së Brendshme trafikojnë sasira të mëdha të lëndëve narkotike në drejtim të Greqisë dhe Italisë dhe kanë bërë marrëveshje me drejtusit e policisë që fillimisht të trafikojnë 30 përqindëshin e tyre, dhe këta t’i sigurojnë në magazinat e tyre pjesën tjetër deri në momentin e trafikimit”, shkruan oficeri i policisë.
Trafiku i drogës drejt Italisë vazhdon pandërprerje nën hundën e policisë. Bëhet e ditur se, trafikantët që kanë lidhje me policinë lejohen që të kalojnë skafet me drogë nga brigjet shqiptare drejt Italisë. Ndërsa policia godet vetëm ata njerëz që nuk kanë bashkëpunuar me forcat e rendit për kultivimin e kanabisit.