Veliaj rriti biletat, shërbimi urban i unazës, skandaloz!

Qëkurse në krye të Bashkisë së Tiranës, erdhi Erjon Veliaj, alias Vilajet Qyrku, (pseudonimi kur ishte spiun), shërbimi urban është përkeqësuar skajshëm. Në të gjitha linjat, janë shtuar radhët, minutat e gjata të pritjes nëpër stacione gjithashtu. Njerëzit shtyhen për të kapur orën e mësimit, apo orën e punëve të përditshme.
Paturpësisht, pasi ua vodhi votat qytetarëve të Tiranës, ky kryetar Bashkie, punën e parë që bëri, ishte vjedhja e lekëve me shërbimin urban… Biletat u dyfishuan. Shërbimi urban qytetës, në vend që të bëhej më i mirë, më i pastër, më komod, më i kulturuar, është bërë më i shëmtuar, më i pisët si kurrë më parë.
Në krye të këtij shërbimi mizerabël, qëndron linja e Unazës së Vogël, siç quhet nga qytetarët. Ka më shumë se një vit, që kjo linjë transporti, ka përkeqësuar dukshëm shërbimin urban në këtë zonë të Kryeqytetit, ku çdo ditë udhëtojnë mbi 100 mijë qytetarë.
Në këtë linjë qarkullojnë autobuzë të vjetër me ndotje mjaft të lartë. Mjafton një monitorim i thjeshtë nga media, nga një zyrtar i Ministrisë së Mjedisit për ta konstatuar një fakt të këtillë. Mijëra qytetarë presin çdo ditë, për minuta të tëra nëpër stacionet e kësaj linje për urbanin e radhës, por ata vonohen mbi 10-15 minuta. Rrjedhimisht nëpër urbane njerëzit në radhë për të hyrë, duke u ngjeshur në mënyrën më fyese të mundshme me njëri-tjetrin. Gra, burra, djem, vajza, fëmijë e të moshuar, rrinë frymë më frymë, duke ruajtur xhepat dhe çantat nga hajdutët e shtuar së fundi, nga reformat e qeverisë së Rilindjes.
Shumë qytetarë ndihen të revoltuar, mallkojnë faturinot, shoferët që vonohen… mallkojnë me tërë forcën qeverinë e ndotur të “Rilindjes” dhe Bashkinë hajdute të Erjon Veliajt..!
Por qytetarët nuk e kuptojnë se si Bashkia e Tiranës, si institucioni përgjegjës për mbarëvajtjen e këtyre punëve në qytet, nuk ia heq licencën kësaj kompanie transporti, megjithëse shërbimi urban në linjën e unazës së Tiranës, është dizastër në të gjitha drejtimet…? Qytetarët e mashtruar, të fyer dhe të poshtëruar nga  keq-qeverisja e pusht-tetarëve të Bashkisë së Tiranës, nuk e dinë se pronari i linjës së transportit urban të unazës së Kryeqytetit, është miku i parë i Edvin Ramës dhe njëherit i Lali Erit, me të cilët ndajnë lekët për çdo natë.

Lediana Shima
Ekonomiste,Tiranë