OKB: ISIS po vret civilë në Mosul

Zyra për të drejta të njeriut e Kombeve të Bashkuara tha se militantët e Shtetit Islamik në Mosul të Irakut kanë vrarë civilë, që nuk kanë pranuar të mbajnë raketahedhës ose snajperë mbi çatitë e shtëpive të tyre.
Zëdhënësja Ravina Shamdasani u tha gazetarëve në Gjenevë se militantët kanë vrarë 12 civilë në lagjen Bakir të Mosulit më 11 nëntor.
Ajo po ashtu tha se luftëtarët e Shtetit Islamik kanë vrarë publikisht 27 civilë në veri të Mosulit, më 25 nëntor.

Iran, parandalohet sulmi i ISIS-it

Forcat e qeverisë së Irakut dhe aleatët e tyre janë angazhuar në një ofensivë të madhe për dëbimin e Shtetit Islamik nga Mosuli.
Ky qytet ka rënë nën kontrollin e organizatës terroriste qysh në vitin 2014.
Ministri i Inteligjencës i Iranit tha se agjentët e tij kanë parandaluar një sulm të militantëve të Shtetit Islamik në Teheran.
Mahmoud Alavi tha se një “grup terrorist” është identifikuar dhe “likuiduar”.
Ai tha se janë konfiskuar edhe armë.
Alavi nuk dha më shumë informacione për sulmin e planifikuar dhe nuk i identifikoi të dyshuarit.
Ai po ashtu tha se një militant i dyshuar i Shtetit Islamik, me emrin Abu Ayesheh Kurdi, është vrarë pranë kufirit të Iranit me Irakun.
Irani shiit është njëri nga armiqtë kryesorë të Shtetit Islamik, organizatë terroriste sunite.