Dy dokumente të tjera nga praktika e pranimit në Partinë Fashiste

Studiuesi Kastriot Dervishi ka paraqitur dy dokumente të reja të anëtarësimit të Nexhmije Hoxhës në Partinë Fashiste. Në një reagim pas publikimit të dokumentit të parë, Zonja e Zezë reagoi duke thënë se mund t’i ishte dashur ai dokument për shkak të punësimit si mësuese, por ajo shprehej se asnjëherë nuk kishte vënë firmën për t’u anëtarësuar në Partinë Fashiste. Dokumentet hedhin poshtë mashtrimet e monstrës Nexhmije. Ajo ka nënshkruar tek noteri për të qenë pjesë e Partisë Fashiste.
“Bashkëlidhur nga e njëjta praktikë dokumentare që lidhej me pranimin në Partinë Fashiste të zonjushës Nexhmije Xhuglini në nëntor 1941, dy dokumente: njëri që lidhet me vërtetimin e fotografisë dhe nënshkrimit përpara noterit dhe tjetri i Prefekturës së Tiranës që vërteton se zonjusha kishte ‘sjellje të mira politike dhe morale’. Në ditët e tjera një dokument tjetër vërtetues pse ishin fashistë të gjithë personat që punonin në administratë në atë kohë”, shprehet Kastriot Dervishi.