Habilajt, 40 kamionë me pleh për drogën

Kryetari i opozitës, Basha ka denoncuar një tjetër skandal të rëndë të raportuar nga burimet policore që ka lidhje me plantacionet e drogës në Selenicë të habiljave. “Më datë 24 prill janë evidentuar 40 kamionë me pleh organik që kanë kaluar tek Tre Urat në Përmet dhe që kishin si destinacion plantacionet e drogës së klanit të habilajve të Tahirit në Selenicë”, u shpreh Basha.
Denoncimi i kësaj afere kriminale është një tjetër provë e rëndë parpara së cilës gjenden sot shqiptarët. Ministri i Krimit në këtë vend që ndan paratë me Ramën dhe është njeriu i krimit të organizuar në krye të Ministrisë së Brendshme duhet që të largohet. “Largimi i kësaj qeverie me çdo kusht dhe me çdo çmim është një detyrë qytetare”, u shpreh Basha.
“Vetëm tri ditë më parë janë marrë në telefon patrullat e policisë. Kam ditën dhe orën e saktë. Janë mbi 25 ngarkesa kamion me pleh organik që kanë lëvizur nga Ura e Lushnjës për në pyjet e Selenicës, ku vëllezërit Habilaj po kultivojnë më mijëra bimë kanabis sativa.
Është informacion i datës 24 prill. Është ndaluar nga polica një sasi prej 40 kamionësh të ngarkuar në zonën e Tre Urave me pleh organik në drejtimin e zonës së pyllit të Selenicës.  Kamionët kanë qenë në pronësi të vëllezërve Habilaj që po përgatisin një sasi të madhe kanabisi në këtë qark në garancinë e drejtorit të policisë së Policisë së Kufirit, Jeart Çela.
Po ju them që janë 80 emra të Policisë së shtetit të përfshirë në trafikun dhe kultivimin e drogës në Shqipëri. Duke filluar që nesër do ti bëjmë publike”, u shpreh Basha
Raportohet se këto lidhje kriminale të Tahirit kanë bërë që sot vendi të mbillet me drogë nga Jugu në Veri. Janë me mijëra hektarë plantacione të drogës të këtyre grupeve të trafikantëve të lidhur me Tahirin dhe Ramën.