Është shumë pak ta quash skandal!

Luçiano Boçi

Kësaj që po ndodh me zgjedhjet në universitete nuk mund t’i vendosësh një emër të saktë, përveçse ta quash terror!!!
Bandat qeveritare diku dërgojnë “Haxhi Qamilët”, për të detyruar me kërcënime rrëmbimi e vrasje, dorëheqjen nga gara të kandidatëve potencialë, që t’i hapet rrugë “kanakarëve” të Ramës.
Ajo që ndodhi me Prof. Konin, kandidat për rektor të UT, është ekzekutim i akademizmit, pushkatim i intelektualizmit, pushtim politik nga rruga i universiteteve.
Diku tjetër, këtë rol e kanë marrë KIZ-et (Komisioni Institucional i Zgjedhjeve) pranë universiteteve!!!
Po luajnë saktësisht funksionin e komisioneve të dëbim-internimit të kohës së diktaturës.
Pas përjashtimit nga gara në Universitetin Mjekësor të Prof. Bajram Hysa, të shpallur “armik” sepse nuk e do ministrja, KIZ përjashtoi, pa pikë arsye dhe kandidaten për dekane të Fakultetit të Infermierisë, Prof. As. Ilirjana Zekaj.
Madje duke punuar “pa pushim” dhe ditë të shtunë, po bëjnë gati sot dhe përjashtimin nga gara për rektor të këtij universiteti, Prof. Petrit Bare.
Dhe ky u shpall “i padëshiruar” për regjimin, sepse “rrezikon të fitojë”!!!!!
Në Shqipëri po fiket çdo ditë e më shumë drita e demokracisë, e vlerave dhe e lirisë!!!
Ne jetojmë nën klikën e rrugës!
Për këtë ka vetëm një përgjigje: Përmbysje!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here