Oliver Stone në kokën e Putinit

Pierre Haski Në vitet e fundit, autorë të ndryshëm janë përpjekur që të hyjnë, për të huazuar titullin e librit të shkrimtarit francez Michel Eltchaninoff,...

Si mund ta ruajë SHBA supremacinë?

Geopoliticus Disa sinjale duket se tregojnë që Shtetet e Bashkuara po zbatojnë një rikonfigurim strategjik global, që thuajse nuk shihej qysh nga konfrontimi me Bashkimin...

Të bëhesh terrorist në Londonistan

Myslimanët e Britanisë së Madhe, 1.6 milion, të ardhur kryesisht nga Pakistani e Bangladeshi (me pak somalezë, arabë e të tjerë), përbëjnë rreth gjysmën...

Siguria jonë jo në duart e SHBA

- Ju keni qenë ndër politikanët e parë gjermanë që keni takuar eksponentë të administratës së re Trump, pak kohë pas inaugurimit të tij....

Të pathënat e Leonardo da Vinçit

Të fshehtat që kanë mbuluar figurën e Da Vinçit. Të thënat dhe të pathënat mbi jetën dhe kryeveprat. Mistere dhe të vërteta, madhështi dhe gjenialitet,...

Politika e jashtme amerikane e Trump

“Geopoliticus” Seria e parë e gjatë e takimeve jashtë vendit të Donald Trump ka shërbyer për të ravijëzuar një kuadër të parë të doktrinës “America...

Çfarë rrezikon Gjermania?

- Teutonët përbëjnë etninë e parë të Shteteve të Bashkuara. Pse Uashingtoni nuk ka qenë kurrë progjerman? Siç u ka ndodhur edhe emigrantëve të tjerë...

Perdja e Hekurt e rrëzuar nga Izraeli

Guy Laron Dy aeroplanë Vautour u ngritën nga aeroporti Ramat David në Izraelin Verior mëngjesin e 5 qershorit 1967. Secili kishte në bord një sistem...

Ramana Maharshi: A jam unë trupi?

Të lexosh dije të pastër nga njerëz të ndritur të epokave është njësoj si të të ftojnë në një gosti mbretërore dhe të hash...

A është Merkel, antiTrump?

Çfarë ka në mendje Angela Merkel? Çfarë do Gjermania? Vërtet ka ndërmend të prishet me Shtetet e Bashkuara? Të lexosh të ardhmen nuk është...
18,872FansLike
620FollowersFollow
109SubscribersSubscribe