Insulina, konkurrenca heton monopolin: Një kompani po abuzon me pozitën dominuese

Farmacitë në Shqipëri po hasin në problem me furnizimin me insulinë për pacientët e tyre, teksa Kompania Fufarma, që ka monopolin e tregtimit të...

Rritje tarifash edhe për kontrollin teknik të makinave

SGS Automotive Albania shpk, kompania që ka monopolin koncesionar të shërbimit të kontrollit teknik të automjeteve pritet të ndryshojë tarifat e shërbimit në shtator...

Shqipëria me emigracionin më të lartë në rajon

Shqipëria ka shënuar nivelin më të lartë të emigracionit neto ndër të gjitha vendet e rajonit krahasuar me numrin e popullsisë. Sipas statistikave të Bankës...

OKB 40% e shqiptarëve emigrantë, ose 1.2 milionë

40% e shqiptarëve janë tashmë jashtë vendit. Tre janë destinacionet kryesore: Italia me 450 mijë shqiptarë, Greqia me 440 mijë dhe Shtetet e Bashkuara...

Shqiptarët si skllevërit, raporti i “GSI”

Thuajse 46 milionë njerëz jetojnë në skllavëri moderne në mbarë botën. Kjo gjetje e GSI (Global SlaveryIndex 2016) tregon se shumë njerëz, në 167...

Biletat e avionëve, shqiptarët vizitojnë Europën përmes fqinjëve

Agjencitë shqiptare të udhëtimit po ofrojnë paketa turistike për vende të ndryshme të Europës, që fluturimet i kanë nga Shkupi ose Podgorica. Kursimi arrin...

Kryebashkiaku Shehu kundër dhënies me koncesion të Rrugës së “Kombit”

Kreu i Bashkisë së Kukësit, Bashkim Shehu është shprehur kundër dhënies me koncesion të Rrugës së “Kombit”. “Dhënia e rrugës me koncesion përbën kosto shtesë...

Itali, Kamza nënshkruan marrëveshje binjakëzimi me 6 bashki europiane

Bashkia Kamëz po ecën në rrugën e duhur të integrimit. Nënshkrimi i këtij akti binjakëzimi shënon një moment tjetër të rëndësishëm për Bashkinë dhe...

Rruga e Kombit, ministria nuk ka hapur ofertat, kompania e shpall veten fitues

Ka kaluar afati i fundit i dorëzimit të ofertave nga kompanitë e interesuara për koncesionin e Rrugës së Kombit, edhe pse afati është shtyrë...

Rritja e taksave nga bashkia rrit me 11% çmimet e apartamenteve

Nga Deada HYKA Rritja e çmimeve të apartamenteve në Tiranë, e paralajmëruar nga ndërtuesit pak muaj më parë, ka filluar. Banka e Shqipërisë bëri të...