Buldozerët e Bashkisë kërcënojnë familjet rome te Bregu i Lumit

Për gati dy dekada, rreth 80 familje të varfra nga anë të ndryshme të Shqipërisë –shumica nga komuniteti rom dhe egjiptian – e kanë...

Kostoja e dhunës sa 7% e PBB-së

Shqipëria ndodhet në listën e vendeve të paqta në botë, e renditur e 54-ta nga 162 ekonomi botërore, me një rënie prej 2 shkallësh...

Aeroporti i Rinasit monopol edhe furnizimin e avionëve me karburant, AK nis hetimet

Pavarësisht se duke filluar nga data 01 janar 2015 ka përfunduar ekskluziviteti i tregtimit të karburanteve për avionë në zonën gjeografike të aeroportit ndërkombëtar...

Insulina, konkurrenca heton monopolin: Një kompani po abuzon me pozitën dominuese

Farmacitë në Shqipëri po hasin në problem me furnizimin me insulinë për pacientët e tyre, teksa Kompania Fufarma, që ka monopolin e tregtimit të...

Rritje tarifash edhe për kontrollin teknik të makinave

SGS Automotive Albania shpk, kompania që ka monopolin koncesionar të shërbimit të kontrollit teknik të automjeteve pritet të ndryshojë tarifat e shërbimit në shtator...

Shqipëria me emigracionin më të lartë në rajon

Shqipëria ka shënuar nivelin më të lartë të emigracionit neto ndër të gjitha vendet e rajonit krahasuar me numrin e popullsisë. Sipas statistikave të Bankës...

OKB 40% e shqiptarëve emigrantë, ose 1.2 milionë

40% e shqiptarëve janë tashmë jashtë vendit. Tre janë destinacionet kryesore: Italia me 450 mijë shqiptarë, Greqia me 440 mijë dhe Shtetet e Bashkuara...

Shqiptarët si skllevërit, raporti i “GSI”

Thuajse 46 milionë njerëz jetojnë në skllavëri moderne në mbarë botën. Kjo gjetje e GSI (Global SlaveryIndex 2016) tregon se shumë njerëz, në 167...

Biletat e avionëve, shqiptarët vizitojnë Europën përmes fqinjëve

Agjencitë shqiptare të udhëtimit po ofrojnë paketa turistike për vende të ndryshme të Europës, që fluturimet i kanë nga Shkupi ose Podgorica. Kursimi arrin...

Kryebashkiaku Shehu kundër dhënies me koncesion të Rrugës së “Kombit”

Kreu i Bashkisë së Kukësit, Bashkim Shehu është shprehur kundër dhënies me koncesion të Rrugës së “Kombit”. “Dhënia e rrugës me koncesion përbën kosto shtesë...