Kanabisi, fenomeni që po rrënon bujqësinë shqiptare

Lulëzimi i industrisë së kanabisit, pushtimi i tokave bujqësore dhe kodrinave nga bima që sjell fitim të jashtëligjshëm, por tejet të madh ka ndikuar...

Vetëm 22 bashki bëjnë transparencë me vendimet

Pushteti vendor, i cili po kalon një periudhë tranzitore për shkak të reformës territoriale, vijon të aplikojë një censurë të fortë në lidhje me...

Pushuesit në rrezik, bregun e pushtojnë “jet-ski”-të, më 2016 u 15-fishuan importet

Ka një ofertë tipike që e gjen në bregdetin shqiptar gjatë sezonit veror dhe që nuk ka munguar as këtë vit. Bëhet fjalë për...

Vdekjet nga kequshqyerja rritje me 122 për qind më 2016

Përse vdesin shqiptarët? Sipas të dhënave të INSTAT një nga shkaqet më të frikshme të vdekjeve në Shqipëri vjen nga kequshqyerja. Niveli i lartë...

Shoqata e Transportit kundër Veliajt: Abonetë do i njohim me dhe pa pullë

Pas njoftimit të Bashkisë Tiranë se abonentë me pullë nuk do të njihen, ka reaguar edhe Shoqata e Transportit Urban. Drejtori i Shoqatës, Ferdinand...

Shoqatat turistike: Turizmi është përkeqësuar në katër vite

Shoqata shqiptare e Turoperatorëve & Agjencive Turistike (ATOA) ka reaguar ashpër ndaj çështjes së sigurisë së plazheve, pas ngjarjes së djeshme, ku u mbytën...

80 gjobat e reja, 10 mijë lekë nëse kapesh me duar në xhepa, 20...

Bashkia e Tiranës ka vendosur të marrë në kontroll territorin e saj, duke përcaktuar një sërë veprimesh që konsiderohen si shkelje administrative, për të...

Për 25 vite, Shqipëria tkurrje edhe me 300 mijë banorë

Shqipëria është vendi me densitetin më të lartë të banorëve në rajon. PopulationPyramid.net ka përditësuar hartën botërore të densitetit të popullsisë dhe ka dhënë...

Protesta që edhe Rilindjen do ta shpëtojë nga dhimbjet e një modeli që po...

“Monitor” Është e kotë të kërkoni udhëheqës të protestës së studentëve këtë dhjetor, megjithëse ka përpjekje për ta përzier me qëllime pushteti. Ata nuk janë...

Qytetarët dëmshpërblehen për zvarritjen e çështjeve në gjykatat vendase

Selvie Rushiti dhe Shkëlqim Hatija të dy së bashku janë dëmshpërblyer nga Gjykata Ndërkombëtare e Arbitrazhit me 2800 euro, pas ankesave të tyre se...