Prona, 400 vendime presin që të gjykohen në Strasburg

Shoqata për “Pronësi me Drejtësi” nuk do të heqë dorë nga kompensimi i pronave me vlerën e tregut edhe pse fatura e lartë perj...

Mziu pret themeluesen e kolegjeve Cempaka në Malajzi: Interes për ndërtimin e një kampusi...

Kryebashkiaku i Kamëz i dha znj.Dato Freida Pilus certifikatën “Mirënjohja e Qytetit”. Ja fushat e bashkëpunimit dypalësh për të cila u diskutua në takim Kryetari...

Ndryshon ligji, kush nuk paguan kredinë prona i shitet me 30 % të vlerës

Qeveria ka paraqitur ndryshime në Kodin e Procedurës Civile, të cilat kërkojnë të frenojnë fenomenin e kredive të këqia. Tashmë, në rast se dështon...

Rruga e Kombit, “fati” i koncesionarit vendoset në fund të muajit

Në fund të muajit qershor pritet të vendoset fati i koncensionit të mirëmbajtjes së Rrugës së Kombit. Burime zyrtare të Ministrisë së Transportit dhe...

Rritja stratosferike e çmimeve të apartamenteve në Tiranë

Rritja e çmimeve të apartamenteve në Tiranë, e paralajmëruar nga ndërtuesit pak muaj më parë, ka filluar. Banka e Shqipërisë bëri të ditur në...

Vende të reja pune nuk ka, mashtrimi i INSTAT-it për papunësinë

Instituti i Statistikave njoftoi se, papunësia u me 0.8 pikë përqindje në tremujorin e parë të këtij viti, duke shënuar rënien më të fortë...

Në faturën e ujit edhe një tjetër taksë e re, ajo e mbetjeve

Tarifat fikse të pastrimit që paguhen në faturat e ujit të pijshëm do të ndryshojnë. Për pastrimin, qytetarët do të taksohen sipas mbetjeve për...

Ish pronarët: Qeveria po na grabit pronat me ligjin e ri

Një numër i konsiderueshëm pronarësh, shumica e të cilëve janë skualifikuar nga e drejta e pronës dhe disave u janë vlerësuar pronat në vlera...

Ngritja e regjistrit të territorit, USAID dhe bashkia Kamëz trajnojnë grupet e punës

Në sallën e Këshillit të Bashkisë Kamëz, u zhvillua një trajnim nga USAID-i për ndërtimin e regjistrit të territorit në këtë njësi vendore. I...

Ligji i ri, taksë të re për menaxhimin e mbetjeve

Ministria e Mjedisit ka  hartuar një draft të ri për menaxhimin e mbetjeve në njësitë vendore.Në një konsultim me grupet e interesit  zv.ministrja Oljana...