Dy qarqet më të mëdha, Tirana e Vlora me papunësinë më të lartë

Tirana dhe Vlora patën normën më të lartë të papunësisë në vend në tremujorin e tretë të vitit. Kryeqyteti paraqitet me strukturën më të...

Degradimi i spitaleve, kosto tetë herë më të larta për pacient se QSUT

Spitalet bashkiake të braktisura nga mjekët specialistë dhe vendasit u kushtojnë taksapaguesve shqiptarë disa herë më shtrenjtë për çdo pacient të trajtuar sesa spitalet...

Transkripti zbulon farsën e Veliajt me Masterplanin e Tiranës

Siç “Exit” ka shkruar, Masterplani Tirana 2030 u miratua nga Këshilli Bashkiak vitin e kaluar pavarësisht nga shumë shkelje ligjore, përfshirë dhe ligjin për...

Masakër natyrore në lagunën e Nartës

Dalja nga shtrati e lumit Vjosë në fillim të muajit shkurt ka sjellë dhe mbeturina të ndryshme, duke sjellë një masakër mjedisore. Këto mbeturina...

Ujërat e zeza pushtojnë Ksamilin

Ksamil. Qindra pushues janë tmerruar dje teksa nën shezlongun ku ata po pushonin kanë vërshuar si lumë ujërat e zeza dhe të bardha për...

OKB 40% e shqiptarëve emigrantë, ose 1.2 milionë

40% e shqiptarëve janë tashmë jashtë vendit. Tre janë destinacionet kryesore: Italia me 450 mijë shqiptarë, Greqia me 440 mijë dhe Shtetet e Bashkuara...

Dramatike, Banka e Shqipërisë: 21% e familjeve i blejnë ushqimet me listë

21% e familjeve shqiptare blejnë artikuj konsumi me listë në dyqane. Sipas anketës së Bankës së Shqipërisë për gjendjen financiare dhe huamarrjen e familjeve,...

Inspektorët me profil juristi e historie

Kur blejmë diçka e marrim të mirëqenë, që pesha që shkruhet është e saktë. Këtë garanci në fakt, e kemi nga fakti që sistemet...

Telefonata rrënqethëse: “Ndiiihmë, ndiiihmë! Po më vdesin fëmijët për bukë”

Mëngjesin e sotëm, në emisioni “Koha për t’u zgjuar” një zonjë që ka telefonuar e ka thyer monotoninë ku përgjithësisht njerëzit kontaktojnë duke shprehur...

Në shtator mbyllen 163 qendra shëndetësore në fshatra

Deputetja e Partisë Demokratike, Albana Vokshi ka denoncuar dje vendimin e qeverisë për shkrirjen e qendrave shëndetësore në fshatra. Vokshi deklaron se duke filluar...