Kemi vdekshmërinë më të lartë të fëmijëve nën 5 vjeç

Banka Botërore e listoi Shqipërinë me nivelin më të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve nën 5 vjeç në rang europian, por edhe në rajonin...

Sezoni turistik i Durrësit, edhe këtë vit, peng i investimeve të mëdha

Rruga e plazhit është në rikonstruksion të përhershëm ndërsa sheshi i portit gjendet në ndërtim duke shkaktuar bllokim trafiku dhe pluhur. Shoqëruar kjo me...

Shqipëria, e fundit në rajon edhe për kërkim-zhvillim

Kërkimi dhe zhvillimi është faktor i rëndësishëm në proceset e inovacionit dhe zëri i shpenzimeve për to ka një peshë gjithnjë e më të...

Fierza mbyll portat, thellohet kriza energjetike

Liqeni i Fierzës ka arritur në nivelet minimale. Aktualisht e gjithë kaskada e Drinit nuk punon dhe është stakuar për të mos prekur sasinë...

INSTAT: 90% e punonjësve të pakënaqur me pagat

INSTAT për herë të parë realizoi gjatë vitit 2016, Anketën e Kënaqësisë së Punonjësve. Burimet zyrtare të institucionit pohuan se, kjo anketë pati si...

Politikat dritëshkurtra lenë spitalet pa specialistë

Për të bërë një eko në Spitalin e Bulqizës duhet të zësh radhë, të presësh ditën kur vjen mjeku nga Peshkopia ose duhet të...

Tkurret popullsia, numri i lindjeve ka rënë dhe vdekjet janë rritur

Treguesit demografikë janë përkeqësuar më tej në tremujorin e tretë të vitit, teksa numri i lindjeve ka rënë dhe vdekjet janë rritur. Sipas INSTAT numri...

Pas Tiranës, Bashkitë e majta nisin rritjen e çmimit të ujit

  Rritet me 15 lekë çmimi i ujit për qytetarët e Korçës. Rritje do të ketë për konsumatorët familjarë dhe institucionet publike, ndërsa për bizneset...

Mësuesit humbasin një pjesë të kompensimit për distancë

Menjëherë pas vendimit për rritjen e pagave në prill, një vendim tjetër qeverie ka ulur masën e kompensimit të arsimtarëve që punojnë në distancë...

Kamëz, merr formë pedonalja, punimet e sheshit drejt fundit, Mziu: Investim 100% i Bashkisë

Kamza ndryshon çdo ditë. Qyteti është kthyer në një kantier ndërtimi ku punohet çdo ditë për të ndryshuar rrënjësisht infrastrukturën e qytetit. Veç punimeve...