“Të ndërtosh Europën nëpërmjet pjesëmarrjes qytetare, Bashkia Kamëz aplikon si lider

Projekti ka si qëllim nxitjen e shtetësisë evropiane dhe të pjesëmarrjes qytetare demokratike në nivel vendor. Projekti do të konsistojë në ngritjen e një...

Aktivistja e shoqërisë civile, Arbana: Vdekshi, në kuptimin figurativ, real dhe njerëzor!

Kam dy javë që për probleme defektesh të sistemit të kanalizimeve në institucion, kërkoj ndihmën e UKT. Punonjësit, të traumatizuar, të paguar keq, të pa...

Shqiptarët ikin jashtë dhe “harrojnë” të kthehen

Që pas vitit 2011, kur u hoqën vizat për të udhëtuar në vendet e Schengen, shqiptarët ikin dhe “harrojnë” të kthehen, duke arritur rekordin...

Armët me leje, kriteret minimale ngrejnë pikëpyetje mbi sigurinë dhe përfituesit

Pesë ditë pasi kishte fituar të drejtën e mbajtjes së armës me leje, Genti Nderjaku u arrestua nga Policia e Durrësit ndërsa ishte në...

Ankimimet në KPP, në fund të shtatorit arritën 1187

Ankesat për shërbimin me roje private kanë vazhduar të udhëheqin listën me tenderët e ankimuar në Komisionin e Prokurimit Publik. Por ndërsa kjo ishte...

Temperaturat rekord të motit, të dielën arrijnë në 30 gradë, të martën e ardhshme...

Të dielën përgatituni për një ditë të nxehtë dhe që thyen të gjitha rekordet historike të Prillit. Temperaturat të dielën do të arrijnë deri...

Kriza greke dhe ngadalësimi i Italisë godasin dërgesat

Dërgesat e emigrantëve ranë me 10.5 për qind në tremujorin e katër të vitit të kaluar  duke konfirmuar tendencën negative të nisur një tremujor...

Rritet numri i vdekjeve në vendin e punës

Prej janarit 2017 e deri më tani, në vendet e punës kanë vdekur 9 persona, numër ky në rritje për dallim nga viti i...

Shkatërrimi mjedisor nuk ndalet, gati edhe katër HEC-e të tjera

Katër kërkesa të reja për hidrocentrale deri në 2 MW janë dorëzuar në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë në dy ditët e fundit të...

“Shthuren” familjet, rriten divorcet, abortet dhe vdekjet, ulen lindjet më 2015

Popullsia e vendit është futur në një proces gati degradues prej divorceve në rritje, numrit të lartë të vdekjeve, rënies së lindjeve, aborteve të...