Ligji i ri, taksë të re për menaxhimin e mbetjeve

Ministria e Mjedisit ka  hartuar një draft të ri për menaxhimin e mbetjeve në njësitë vendore.Në një konsultim me grupet e interesit  zv.ministrja Oljana...

Kush kërkon azil në Belgjikë, përjashtohet 8 vite nga Shengeni

Sekretari i Shtetit për Azilin dhe Migracionin Theo Francken tha dje se kushdo që kërkon azil në Belgjikë nuk do të ketë asnjë shans...

INSTAT gënjen për papunësinë

Teksa norma e papunësisë erdhi në një trend ulje në tremujorin e parë të 2016, një tregues që INSTAT publikoi për herë të parë,...

Akademia e Biznesit ALBtelecom, aty ku zhvillohen aftësitë menaxhuese të punonjësve

Akademia e Biznesit të ALBtelecom ka diplomuar 35 punonjës profesionistë të rinj. Kompania më e madhe e Telekomunikacionit në Shqipëri, ALBtelecom, me këtë rast...

Buldozerët e Bashkisë kërcënojnë familjet rome te Bregu i Lumit

Për gati dy dekada, rreth 80 familje të varfra nga anë të ndryshme të Shqipërisë –shumica nga komuniteti rom dhe egjiptian – e kanë...

Kostoja e dhunës sa 7% e PBB-së

Shqipëria ndodhet në listën e vendeve të paqta në botë, e renditur e 54-ta nga 162 ekonomi botërore, me një rënie prej 2 shkallësh...

Aeroporti i Rinasit monopol edhe furnizimin e avionëve me karburant, AK nis hetimet

Pavarësisht se duke filluar nga data 01 janar 2015 ka përfunduar ekskluziviteti i tregtimit të karburanteve për avionë në zonën gjeografike të aeroportit ndërkombëtar...

Insulina, konkurrenca heton monopolin: Një kompani po abuzon me pozitën dominuese

Farmacitë në Shqipëri po hasin në problem me furnizimin me insulinë për pacientët e tyre, teksa Kompania Fufarma, që ka monopolin e tregtimit të...

Rritje tarifash edhe për kontrollin teknik të makinave

SGS Automotive Albania shpk, kompania që ka monopolin koncesionar të shërbimit të kontrollit teknik të automjeteve pritet të ndryshojë tarifat e shërbimit në shtator...

Shqipëria me emigracionin më të lartë në rajon

Shqipëria ka shënuar nivelin më të lartë të emigracionit neto ndër të gjitha vendet e rajonit krahasuar me numrin e popullsisë. Sipas statistikave të Bankës...