Kompania e akuzuar për “korrupsion” kërkon koncesionin e ndriçimit të qyteteve

Besar LIKMETA Më 27 prill, Këshilli i Ministrave miratoi një vendim për përcaktimin e Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë si autoriteti që do të administrojë...

Largimi nga Shqipëria nuk ndalet: FMN: kjo po sjell ndikim negativ

Vendet e Ballkanit Perëndimor po përballen me rënie të madhe të popullsisë në moshë pune, e për pasojë veç të tjerash efektet në zhvillimin...

Papunësia sfidë, arsye e largimit të të rinjve nga Shqipëria

Arben MUKA Elona, është një 24-vjeçare që jeton prej 5 viteve bashkë me familjen e saj në Tiranë. Ka mbaruar shkollën e lartë për gjuhën...

Skandal, qeveria vendos: Të gjitha rrugët me pagesë

Një tjetër kosto shtesë pritet të rëndojë në xhepat e qytetarëve shqiptarë. Së shpejti, qeveria do të tarifojë edhe qarkullimin e automjeteve në disa...

Cili është dembeli, rrethi vicioz i punësimit

Ornela Liperi Punonjësit e Digicom, një kompani e specializuar në fibrat optike, kanë mbetur të befasuar nga niveli i aplikantëve në Panairin e Punës 2016,...

68 mijë të tjerë të larguar brenda vitit

Jorida TABAKU Indro Montanelli shprehej dikur se, problemi i socializmit është vetë socializmi, pra, ai shteti autoritar që do të fusë hundët në punët e...

Rriten me 70 për qind çmimet e biletave të avionëve drejt Italisë

Çmimet e biletave të avionëve nga AlItalia drejt Italisë kanë shënuar një rritje të ndjeshme prej 60-70% ditët e fundit. Një biletë vajtje ardhje...

Në tre muaj, 2067 familje të tjera u hoqën nga ndihma ekonomike

Për çdo muaj qeveria shkurton listën e personave që përfitojnë ndihmë ekonomike. Sipas të dhënave zyrtare të vet INSTAT, numri i familjeve të varfra...

Strasburgu, Rama ligj të ri për të mos kompensuar pronarët

BIRN Qeveria shqiptare po përpiqet të ndalojë valën e kompensimeve të shtrenjta nga Strasburgu në favor të pronarëve të tokave, asetet e të cilëve u...

Protestë para zyrës së Veliajt, taksistët bllokojnë rrugën me makinat e tyre

Sindikata e taksistëve ka dalë në protestë para Bashkisë si dhe kanë bllokuar rrugën me automjetet e tyre duke kërkuar ndalimin e informalitetit. Dhjetëra...