Rekordi i ri, 587 mijë duan të ikin nga Shqipëria

Emigracioni po shihet si zgjidhja e vetme për mbijetesë e shumë familjeve shqiptare. Një kërkim i Institutit për Bashkëpunim dhe Zhvillim ka gjetur se...

Vendet me më shumë diell, Shqipëria renditet e 8-ta në Europë

Dielli është ilaç për shpirtin dhe për trupin. Por shumë vende në botë janë të kufizuara nga kënaqësia që të falin rrezet e diellit....

AKP: Farmacistët në provimin e shtetit në datën 19 prill

Farmacistët pritet të japin provimin e shtetit në datën 19 prill. Agjencia Kombëtare e Provimeve bën me dije se është vendosur që sezoni i...

Shqipëria, me nivelin më të lartë të mbetjeve plastike në Europë

Mbetjet plastike janë një ndër problematikat më shqetësuese në të gjithë botën. Pavarësisht përpjekjeve, përsëri përdorimi i plastikës dhe gjenerimi i mbetjeve prej saj...

Shqiptarët me pamjaftueshmëri për sigurimin e ushqimeve bazë

Vetë-mjaftueshmëria e ushqimit i referohet kapacitetit të një vendi për të plotësuar nevojat e veta të ushqimit nga prodhimi vendas. Sipas një harte të...

Sindikata e minatorëve paralajmëron protesta

Rrëzimi në Komisione i propozimit të LSI-së për statusin e minatorëve është pritur me kritika nga këta të fundit, të cilët thonë, se do...

300 milionë euro taksa në vit për mjedisin me plehra

Një format i ri raportimi nga Instituti i Statistikave i kryer në përmbushje të detyrimeve që rrjedhin nga Sistemi Europian i Llogarive Ekonomike zbuloi...

Bashkia Kamëz, marrëveshje binjakëzimi me 5 bashki të vendeve të BE

Në Liberi të Italisë, në një ceremoni të shkëlqyer solemne, në prani të personalitetenve më të larta të të gjashtë bashkive nga vende të...

Burgjet, Avokati i Popullit dhe OSBE kritika për shkeljen e të drejtave të njeriut

Avokati i Popullit Igli Totozani rekomandon mbylljen e burgut të Krujës, ku aktualisht qëndrojnë të dënuarit për të cilët gjykata ka vendosur mjekim të...

Dokumenti i vitit 1971/ Si torturoheshin të burgosurit në burgun e Burrelit

Kastriot Dervishi Dom Simon Jubani ishte ndër të burgosurit politikë më të jashtëzakonshëm gjatë periudhës së regjimit komunist. U dënua radhazi 6 herë duke qëndruar...