Shqiptarët “vuajnë” për farmaci

Shqipëria ka numrin më të ulët të farmacive në Europë për 100 mijë banorë. Kështu në vendin tonë shifrat flasin për rreth 59 farmaci...

Gratë në Shqipëri të pambrojtura përballë dhunës qeveritare dhe në familje

Kryetarja e Lidhjes Demokratike të Gruas së Shqipërisë, deputetja Albana Vokshi ngriti shqetësimin në Uashington për përkeqësimin e statusit të grave dhe vajzave në...

Shifrat e FMN: Shqipëria e pashpresë, vendi më i varfër i Evropës edhe në...

Të ardhurat për frymë të Shqipërisë në vitin 2022 pritet të arrijnë në 6,206 dollarë, nga 4,520 dollarë që ishin në vitin 2017, sipas...

Zhbalancohet skema e pensioneve

Plakja e popullsisë në dekadat e fundit ka sjellë zhbalancime në skemën e pensioneve, teksa shihet që në vitin 2016, numri i kontribuuesve në...

Kulla 134 metra e lartë tek 7 xhuxhat po ndërtohet mbi tokë publike

Kulla e lartë, pranë këndit të lojrave 7 xhuxhat, duket se po ndërtohet pjesërisht në tokë publike. Fotot e mëposhtme tregojnë se ndërtimi është...

30-vjeçarët e Shqipërisë, me nivel më të ulët arsimor, në krahasim me Rajonin

Shqipëria ka numrin më të ulët të të shkolluarve me Arsim të Lartë në grup moshën 30-34 vjeç në rajonin e Ballkanit. Kjo moshë...

Barazia gjinore në Shqipëri, progres i ngadaltë drejt objektivit të OKB

8 Marsi përkujtohet çdo vit në anë të ndryshme të globit, si lufta e femrave për të drejtat e tyre. Sot, barazia gjinore vijon...

Diskriminimi Rama, mësuesit me paga mjerane dhe pa kontrata pune

Partia Demokratike denoncoi dje në ditën e mësuesve situatën skandaloze në të cilën Rama dhe Ministria e Arsimit ka lënë sektorin e arsimit sot...

Shqipëria në zonën e kuqe, sektori i shëndetësisë në mjerim

  Indeksi Europian i Shëndetit (EHCI) e renditi Shqipërinë në zonën e kuqe në hartën e Europës si vendi me problematikë të lartë në sektorin...

Fondacioni “Fëmijët Shqiptarë”, Liri Berisha: Mirënjohje për gratë që kanë mbështetur në 20...

Mbështetja e fëmijëve me autizëm, talasemi, me nevoja të veçanta në zhvillim apo edhe mbështetja sociale e tyre në rritje dhe arsimim, nuk do...