Basha: Janë përpëlitjet e fundit të kriminelëve në pushtet

Kryetari i PD-së ftoi të gjithë shqiptarët të bashkohen në protestën e nesërme ku ai do të jetë së bashku dhe me familjen. “Kemi rakorduar...

Mpaket Shqipëria, bien lindjet, rriten vdekjet në tremujorin e parë 2017

Shtesa natyrore e popullsisë për tremujorin e parë 2017, pasqyron një rënie me 33,6%, në krahasim me tremujorin e parë 2016. Gjatë kësaj periudhe...

Oxfam: Qeveria Rama e katërta në botë për nxitjen e varfërisë

Oxfam, një nga institutet me prestigjioze në botë për kërkimet ekonomike, e ka renditur qeverinë shqiptare si qeverinë e katërt më të keqe të...

Rriten me 8.8% veprat penale të krimit kompjuterik

Me sofistikimin e teknologjisë, “përparojnë” dhe metodat e vjedhjeve e mashtrimeve. Tashmë nuk duhet të ruash vetëm kuletën, apo sende të tjera me vlerë,...

Harta e plazheve të ndotura

Vlora dhe Durrësi, vitin e kaluar patën plazhet më të ndotura, ndërsa plazhet më të pastra i takojnë Velipojës, Dhërmiut, Himarës, Borshit dhe Sarandës,...

Eurostat: Shqipëria, me më pak rrugë e hekurudha në rajon

Shqipëria është ndër vendet me densitetin më të ulët të rrugëve (përfshirë edhe autostradat) për kilometër për 1,000 banorë. Raporti i fundit i Eurostat...

40% më pak nxënës në bankat e 9-vjeçares se 20 vite më parë

Dje ishte disa e parë e shkollës për rreth 340 mijë nxënës, që janë të regjistruar për të ndjekur arsimin 9-vjeçar. Por, në qytetet...

Raporti, Shqipëria e pashpresë, e fundit në Europë për prosperitetin

  Shqipëria është e fundit ndër 16 vendet e Europës Qendrore dhe Juglindore, sa i përket prosperitetit. Në këtë përfundim arrin një raport i publikuar...

Dermatoza “shpërthen” në Gjirokastër, ngordhin mbi 30 lopë

Mbi 30 krerë bagëti të imta dhe gjedhë kanë ngordhur për shkak të dermatozës nodulare në gjithë Qarkun e Gjirokastrës. Situata paraqitet alarmante edhe...

Alarmi i OKB-së: Shqipëria në vitin 2100 me vetëm 1.7 milionë banorë

Projeksionet globale mbi popullsinë nga viti 1950 deri në vitin 2100 tregojnë për një rënie drastike të popullsisë shqiptare, të projeksioneve të Organizatës së...