HEC-et mbi Vjosë, studiuesit: Tre pasojat fatale për ekologjinë dhe turizmin

Ndërtimi i hidrocentraleve mbi Lumin Vjosë është kundërshtuar vazhdimisht nga Shoqëria Civile në vend gjatë vitit 2017 dhe kësaj kundërshtie iu shtuan edhe shkencëtarët...

Ligji i shkatërron monumentet e kulturës

Një ligj që shkatërron monumentet e kulturës dhe restaurime që po bëhen nga njerëz jo kompetentë. Në seancën e parë dëgjimore që u bë...

Universiteti i Mjekësisë më i shtrenjti, deri në 450 mijë lekë në vit

Universiteti i Mjekësisë zë vendin e parë për tarifat më të larta të studimit krahasuar me Universitetet e tjera publike ne vend. Sipas vendimit...

Shqipëria në mesin e vendeve të rrezikuara nga furnizimi me ushqim

Sipas një harte të re të përpiluar nga Organizata Botërore e Ushqimit, Shqipëria gjendet në mesin e shteteve, të cilat janë të rrezikuara nga...

Revolta e banorëve: Me 100 mijë lekë pension, 25 mijë paguajmë ujin

Qytetarët e Tiranës thonë se, faturat mujore të ujit u janë rritur, jo vetëm nga rritja e çmimit të ujit, por edhe të taksave...

Sondazhi i Këshillit Rajonal, 1 në 3 persona në Shqipëri punon në të zezë

Sondazhet tregojnë se një në pesë persona të punësuar në Maqedoni është i aktivizuar në ekonominë informale dhe në Shqipëri një në tre të...

Shqipëria më e palumtura në Europë, ndër vendet me përkeqësimin më të madh në...

Shqipëria renditet në vendin e 112 nga 156 shtete në indeksin e lumturisë 2018, të publikuar sot nga Organizata e Kombeve të Bashkuara, duke...

Rriten çmimet, produktet e shportës shndërrohen në luks

Çmimet e artikujve bazë të shportës janë rritur mbi mesataren e përgjithshme gjatë vitit të kaluar. Sipas të dhënave zyrtare të INSTAT më 2017,...

Varfëria, të parët në Europë, Unicef: 18 mijë fëmijë shqiptarë në mjerim

Shqipëria ka normën më të lartë të fëmijëve që jetojnë në atë që njihet si varfëri multidimensionale, në të gjithë Europën. Në këtë përfundim...

Plani për teatrin, një gjethe fiku për një projekt të turpshëm korruptiv

Kritikët thonë se plani 'frymëzues' i kryeministrit Edi Rama për të ndërtuar një teatër të ri kombëtar është frymëzuar më së shumti nga dëshira...