“Shthuren” familjet, rriten divorcet, abortet dhe vdekjet, ulen lindjet më 2015

Popullsia e vendit është futur në një proces gati degradues prej divorceve në rritje, numrit të lartë të vdekjeve, rënies së lindjeve, aborteve të...

Buldozerët e Bashkisë kërcënojnë familjet rome te Bregu i Lumit

Për gati dy dekada, rreth 80 familje të varfra nga anë të ndryshme të Shqipërisë –shumica nga komuniteti rom dhe egjiptian – e kanë...

Avokati i Popullit, rregullimet ligjore ndër rekomandimet për strehimin social

Vetëm pak ditë më parë, Ministria e Zhvillimit Urban prezantoi draftin final të projektligjit të ri për strehimin social, i cili synon që të...

OKB 40% e shqiptarëve emigrantë, ose 1.2 milionë

40% e shqiptarëve janë tashmë jashtë vendit. Tre janë destinacionet kryesore: Italia me 450 mijë shqiptarë, Greqia me 440 mijë dhe Shtetet e Bashkuara...

“The Economist”: Si po vriten shqiptarët nga importimi i ndotjeve

Vendet e pasura eksportojnë ndotjen e ajrit, e cila është e lidhur me vdekshmërinë, ndërsa importojnë mallra, shkruan “The Economist”… Rajoni i Europës Lindore, ku...

Shqipëria pa ujë pas 23 vitesh

Sot Shqipëria po përballet me pasojat e përmbytjeve, por brenda pak dekadash situata mund të ndryshojë krejtësisht. Sipas të dhënave të ofruara nga Instituti i...