Avokati i Popullit, Kuvendit: Të zgjidhet aksesi në furnizimin e të varfërve me energji

Aksesi në furnizimin me energji elektrike kualifikohet gati si e drejtë themelore nga direktivat e BE. Institucioni i Avokatit të Popullit ka depozituar pranë...

Banka Botërore: Gjysma e shqiptarëve jetojnë në varfëri

Gjysma e popullisë në Shqipëri jeton në varfëri, me më pak se 5 dollarë në ditë. Shifrat tronditëse vijnë nga Bank Botërore, institucioni më...

Bashkia Kamëz, projekt për rikuperimin dhe përmirësimin e mjedisit në qytet

Një nga hapat e rëndësishëm të ndërmarrë nga Bashkia Kamëz për vitin 2016 është rikuperimi dhe përmirësimi mjedisor i qytetit, me qëllim përmirësimin e...

Paga reale në sektorin publik, për herë të parë me rënie

Për herë të parë që nga viti 1999, rritja e pagave në sektorin publik në terma realë rezultoi negative për vitin 2015, bëhet e...

Shoqata e Tregtarëve çon taksën e arsimit në gjykatë: Është antikushtetuese

Faturimi për çdo NIPT sekondar i bizneseve për taksën e arsimit ka angazhuar Shoqatën për Mbrojtjen e Tregtarëve në një proces gjyqësor me Bashkinë...

Beqaj tarifë 30 mijë lekë për dy vizita, 40 mijë lekë për një raport...

Ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqaj ka vendosur që vizita e mjekut okulist apo otorino-laringologut të bëhet me pagesë edhe për të siguruarit. Nëse kjo...

Shqipëria, e dyta në rajon për kostot më të larta të udhëtimeve

Shqipëria është një ndër vendet më të shtrenjtë për turistët, sipas Indeksit të Kostove të Udhëtimit 2016 të Numbeo. Me një pikësim prej 39.49,...

Rritet kosto e komunikimit në celular për shumicën e konsumatorëve

Ditët e fundit, tre nga katër kompanitë celulare në vend, Vodafone, Telekom Albania dhe Albtelecom kanë shkurtuar afatin e vlefshmërisë për pjesën më të...

Në tre muaj, 2067 familje të tjera u hoqën nga ndihma ekonomike

Për çdo muaj qeveria shkurton listën e personave që përfitojnë ndihmë ekonomike. Sipas të dhënave zyrtare të vet INSTAT, numri i familjeve të varfra...

Strasburgu, Rama ligj të ri për të mos kompensuar pronarët

BIRN Qeveria shqiptare po përpiqet të ndalojë valën e kompensimeve të shtrenjta nga Strasburgu në favor të pronarëve të tokave, asetet e të cilëve u...