Largimi nga Shqipëria nuk ndalet: FMN: kjo po sjell ndikim negativ

Vendet e Ballkanit Perëndimor po përballen me rënie të madhe të popullsisë në moshë pune, e për pasojë veç të tjerash efektet në zhvillimin...

Papunësia sfidë, arsye e largimit të të rinjve nga Shqipëria

Arben MUKA Elona, është një 24-vjeçare që jeton prej 5 viteve bashkë me familjen e saj në Tiranë. Ka mbaruar shkollën e lartë për gjuhën...

Skandal, qeveria vendos: Të gjitha rrugët me pagesë

Një tjetër kosto shtesë pritet të rëndojë në xhepat e qytetarëve shqiptarë. Së shpejti, qeveria do të tarifojë edhe qarkullimin e automjeteve në disa...

ERE do të rishikojë çmimin e energjisë

Enti Rregullator i Energjisë ka njoftuar se do të ketë rishikim të çmimeve të energjisë edhe për konsumatorët fundorë në qershor të këtij viti. Shoqëritë...

Cili është dembeli, rrethi vicioz i punësimit

Ornela Liperi Punonjësit e Digicom, një kompani e specializuar në fibrat optike, kanë mbetur të befasuar nga niveli i aplikantëve në Panairin e Punës 2016,...

Bizneset protestojnë për taksat e Zogut të Ramës

Bizneset kërkojnë që të niset dialogu me Bashkinë për çështjen e taksave vendore. Artan Bozo, kreu i Komitetit të Taksave dhe Ligjeve në AmCham...

182 mln lekë për planin kombëtar kundër trafikimit të pasurive kulturore

Miratohet Plani Kombëtar për parandalimin e luftën ndaj trafikimit të pasurive kulturore të luajtshme. Ky plan kombëtar, i cili ka hyrë në fuqi pas...

KLSH: Thellohet deficiti në skemën e Sigurimeve Shoqërore

Raporti Kontribuues-Përfitues vazhdon të mbetet i përkeqësuar në nivelet 1 me 1.11 dhe larg treguesve të një skeme të shëndoshë sigurimesh, ndërsa deficiti i...

68 mijë të tjerë të larguar brenda vitit

Jorida TABAKU Indro Montanelli shprehej dikur se, problemi i socializmit është vetë socializmi, pra, ai shteti autoritar që do të fusë hundët në punët e...

Sigurimet, emigrantët në pozitë të vështirë

Shumë prej emigrantëve shqiptarë në Greqi që nuk kanë mundur të ripërtërijnë Lejen e Qëndrimit, kryesisht për shkak të mungesës së sigurimeve, sipas  Kodit...