Dështon projekti i adresave, shtyhet edhe 6 muaj të tjerë

Drejtori i Përgjithshëm i Gjendjes Civile, Bledar Doracaj shpjegoi në një intervistë për "Balkan Insight", domosdoshmërinë e krijimit të një sistemi të centralizuar të...

Shqipëria, vendi me papunësinë më të lartë në Europën Juglindore

Shqipëria është vendi me papunësinë më të lartë në Europën Juglindore. Ky është përfundimi zyrtar i vrojtimit Balkan Barometer, i cili ka hedhur poshtë...

Masakra e radhës, betonizohet edhe kalaja në mes të Tiranës

Një tjetër zonë arkeologjike po shkatërrohet nga ndërtimet me leje të qeverisë. Në Kalanë e Tiranës, zonë arkeologjike "A" ka filluar ndërtimi i një...

Nxënësit po përdoren si kavie të eksperimenteve të qeverisë

Ndërsa Ministria e Arsimit konsideron se nisma e re “Tri lëndë në 6 orë”, do të revolucionarizojë mënyrën tradicionale të mësimdhënies, ekspertët e arsimit,...

Rriten me 8.8% veprat penale të krimit kompjuterik

Me sofistikimin e teknologjisë, “përparojnë” dhe metodat e vjedhjeve e mashtrimeve. Tashmë nuk duhet të ruash vetëm kuletën, apo sende të tjera me vlerë,...

Brenda dy dekadash, 85% e popullsisë në qytet

  Sipas një raporti më të fundit, Shqipëria pritet që të jetë ndër vendet me rritjen e popullsisë urbane më të madhe, pas Turqisë, deri...

Vende të reja pune nuk ka, mashtrimi i INSTAT-it për papunësinë

Instituti i Statistikave njoftoi se, papunësia u me 0.8 pikë përqindje në tremujorin e parë të këtij viti, duke shënuar rënien më të fortë...

HEC-et në Theth dhe Valbonë dëmtojnë turizmin

Nuk ka asnjë dyshim që turizmi malor po njeh një periudhë të qëndrueshme zhvillimi gjatë tri viteve të fundit, kryesisht në Theth e Valbonë....

Shpëtoni Gjirokastrën!

Artan RAMA Rregullorja e re që mbron qendrën historike nuk e mbrojti banesën e Thanas Kamberit në hyrje të lagjes Pazari i Vjetër në Gjirokastër....

Konkurrenca kundër rritjes së çmimit të ujit në Tiranë

Vendimi i Bashkisë Tiranë për rritjen e çmimit të ujit të pijshëm në gusht 2017, është marrë i pabazuar në studime ekonomike, argument ligjore...