2% e popullsisë imigrante brenda vendit

Nuk janë vetëm shqiptarët që marrin rrugët në mërgim. Edhe vetë Shqipëria është pritëse e imigrantëve nga shtetet e tjera, ndonëse në nivele shumë...

KLSH: Perceptim negativ i qytetarëve për bashkitë e reja

Kontrolli i Lartë i Shtetit në një auditim për performancën e Reformës Territoriale vërejti se, perceptimi i qytetarëve nuk ishte pozitiv për punën e...

Masakra e betonit e Dakos mbi zbulimet arkeologjike

Në shkelje të vendimit të Gjykatës Administrative, Bashkia Durrës ka vijuar me punimet në sheshin Veliera, duke betonizuar zonën ku u gjendën themelet e...

Qeveria braktis të papunët

Të jesh i papunë është e vështirë kudo, por në Shqipëri kjo mund të rezultojë dramatike. Statistikat zyrtare nga Instituti i Statistikave, tregojnë se ...

Shifra ekskluzive, si po sëmuret Shqipëria

Blerina HOXHA Produktiviteti i popullatës shqiptare po cenohet rëndë prej fenomeneve në rritje të emigracionit, plakjes së popullsisë, rënies së lindjeve dhe përkeqësimit të frikshëm...

Shqipëria, e katërta në Europë për vdekjet nga trafiqet

Ndërsa në Europë, vdekjet dhe dëmtimet nga trafiku rrugor janë reduktuar ndjeshëm 30-40 vitet e fundit, në Shqipëri ka ndodhur e kundërta. Të dhënat e...

Ekspertët reagojnë: Betonizimi i Durrësit nga Dako largoi turistët

Rasti i ndërtimit të “Velierës” në Durrës, ku gjatë gërmimeve u ndeshën nën rrënoja të qytetërimit të vjetër, nxori edhe një herë në pah...

Deri ku arrijnë kthetrat e Sorosit?

Sektori i tretë dhe rrjeti i Soros në Shqipëri nuk duhet të konsiderohen si sektorë me ndikim lokal vetëm në Shqipëri, për dekada me...

Udhëtim në Shqipëri, çfarë këshillojnë britanikët

Lista e këshillave që britanikët ofrojnë për shtetasit e tyre që duan të vizitojnë Shqipërinë është e gjatë. E rifreskuar së fundmi gov.uk bën...

Të parët në Europë për ryshfet ndaj mjekëve

Pyetjes “A pritet që pacientët të bëjnë pagesa jo zyrtare te doktorët”, të anketuarit dhe shoqatat në Shqipëri i janë përgjigjur njëzëri “Po, vazhdimisht”. Shqipëria...
17,238FansLike
604FollowersFollow
85SubscribersSubscribe