Clinton dhe dëmet që po shkakton WikiLeaks

Kenneth P. Vogel Donald Trump është duke shfrytëzuar valën e e-mail-eve të bëra publike si provë që Hillary Clinton nuk do të ishte një presidente...

Sëmundja e Spanjës

Një vend pa një qeveri funksionale prej rreth një viti, pavarësisht dy zgjedhjeve, dy votëbesimeve të Parlamentit dhe orëve të pambarimta të negociatave publike...

Brenda karteleve meksikane të drogës

Akti i parë Joaquin Guzman Loera, i quajtur “el Chapo”, luan shah në një tavolinë metalike. Askush nuk e di nëse djali i fshatarëve nga...

Një mik në nevojë

Erik Jones Ditën e martë, më 18 tetor, Kryeministri italian, Matteo Renzi darkoi në Shtëpinë e Bardhë. Kjo ndoshta do të jetë darka e fundit...

Fara që mund të shpëtojë botën

Eloise Gibson Të burgosur nga ushtarët e Hitlerit gjatë dimrit të egër të viteve 1941-1942, një ekipi botanistësh rusë u gjendën përballë një zgjedhjeje të...

Rusia dhe Turqia, dy perandori para pasqyrës

“Është më lehtë të kesh lëkurën e ariut sesa miqësinë e një rusi”, thotë një thënie turke. Në imagjinatën turke, fqinji i madh verior...

I mbijetoi genocidit sot s’ka shtëpi, lutja e Kardinalit: Kthehuni nga Zoti

U dridhën muret e kishës kur pushkatuan Patër Anton Harapin - I nderuar Kardinal Ernest Troshani, 18 tetori është një ditë e rëndësishme për ju....

Kalkulimi i presidencialeve, kush i fiton zgjedhjet e 8 nëntorit

Çdo katër vjet, pak a shumë në këtë pikë të garës elektorale për Shtëpinë e Bardhë, domethënë kur votimet janë afër, nis të hyhet...

A duhet të ketë Europa ushtri?

Judy Dempsey Donald Trumpi ka të drejtë të paktën për një gjë, vendet anëtare të aleancës së NATO-s e kanë marrë për të mirëqenë historikisht...

Turqia, Rusia dhe fusha europiane e shahut politik

Marc Pierini Data 10 tetor 2010 do të mbahet mend gjatë në historinë diplomatike turke. Atë ditë Presidenti i vendit, Recep Tayyip Erdogan dhe homologu...