Atë Gjon Shllaku, fundi i një mendimtari të papërsëritshëm

Vazhdojmë me dëshmitarët e fesë, e sot, i kushtohet martirëve të Kishës shqiptare, flasim për figurën e Atë Gjon Shllakut, fundi i një mendimtari...

Si diktatorët i magjepsnin turmat

Pse pikërisht ai? Sepse në një moment të caktuar të historisë një njeri i vetëm merr pushtetin dhe e ushtron në mënyrë despotike dhe...

SHBA-Rusi, katër skenarët e luftës

Carlo JEAN Raportet midis Uashingtonit dhe Moskës nuk kanë qenë kurrë kaq të këqija sesa pas ndërhyrjes ruse në Ukrainë dhe aneksimit të Krimesë. Evropa...

Vladimiri i Arabisë

Emile Simpson Në raportin e tij vjetor të titulluar “Strategjia: Histori”, Lawrence Freedman e përcakton strategjinë si “arti i krijimit të pushtetit”. Ky është një...

Ekonomia amerikane pas 8 nëntorit

“The Indipendent” Të martën Shtetet e Bashkuara do të kenë një president të ri. Debate nga më të ndryshmet kanë karakterizuar këto zgjedhje unike, por...

Odisea hapësinore e Evropës

“BBC News” Bashkimi Evropian lëshoi këtë muaj strategjinë hapësinore, një plan për të promovuar përdorimet e progameve Galileo dhe Copenicus, të cilët dërgojmë të dhëna...

Makthi i luftës kibernetike

Bota provoi se si mund të jetë e ardhmja e internetit muajin e kaluar pasi një sulm i madh kibernetik ndaloi aksesin në qindra...

Përse është ndryshe Trump?

Fareed Zakaria Gjatë kësaj fushate, kam dëgjuar nga shumë njerëz që kanë përshëndetur kundërshtimet e mia ndaj Donald Trumpit. Por të tjerë më kanë kundërshtuar,...

Konspiracion me manipulimet

David Smith, “The Guardian” Demokratë të vdekur që pritet të votojnë më 8 nëntor, sondazhe të manipuluara dhe një media në konflikt të hapur interesi...

Zgjedhjet në rrezik nga sulmet kibernetike?

Darren Samuelsohn Zyrtarët e zgjedhjeve shtetërore në të gjithë vendin janë tepër të papërgatitur përballë një trazire kibernetike më 8 nëntor. Ndërkohë që shtetet e...