Rrethi vicioz i të drejtave dhe lirive, një bashkëbisedim me Alessandro Barbano

"Të drejtat janë karburanti i demokracisë, duke sfiduar fillimisht ancien régime në format e ndryshme të tij, më pas totalitarizmat e shekullit të kaluar....

Enigma e presidencës franceze

Dag Kris, “CNN” Përse duhet t’ju bëhet vonë? Nëse jeni në BE: BE-ja i ka tashmë “duart e zëna”, pasi po merret me divorcin e saj...

Mekanizmi i ri mbrojtës i BE

23 shtete anëtare të Bashkimit Europian kanë vendosur që t’i japin jetë Permanent Structured Cooperation (PESCO) në fushën e mbrojtjes. Bëhet fjalë jo vetëm...

Çfarë fshihet pas “çështjes Sarkozy”?

Sergey Latyshev Ish-presidenti francez dhe një prej politikanëve më me përvojë të Francës, Nicolas Sarkozy, është mbajtur përkohësisht në paraburgim, por jo për herë të...

Si dhimbja i ndryshon njerëzit

Dhimbja i ndryshon njerëzit, u jep atyre një trajtë tjetër. Sado që gjërat të ndryshojnë, sërish nuk mund të gjesh një person të njëjtë...

“Nuk i besoj Trump, por idetë e tij janë të duhurat”

Më 20 janar ka filluar zyrtarisht mandati i Donald Trump si President i 45-të i Shteteve të Bashkuara dhe Stephen Walt duhet të jetë...

Robert Ndrenika shpërthen ndaj Ramës për Teatrin Kombëtar: Vjen era kusari, era hajdutllëk!

Artisti i mirënjohur, Robert Ndrenika në fjalimin e mbajtur sot në takimin e radhës së artistëve që janë kundër shembjes së Teatrit Kombëtar, u...

Lufta për supremaci në ekonominë botërore, çfarë i duhet Europës

Thomas Straubhaar Me hyrjen në fuqi të tarifave ndëshkimore doganore amerikane për prodhimet kineze konflikti tregtar SHBA-Kinë po përshkallëzohet. Por në realitet fjala është për...

Atje ku zilia lind dhe ushqen ideologjinë

Në vitin 1954 Mont Pèlerin Society, klubi liberal i themeluar nga Friedrich A. von Hayek, i kushtoi paragjykimit antikapitalist të historianëve dhe të intelektualëve...

Nëse Joseph Conradi do të kishte rrëfyer 11 shtatorin…

Christian Salmon 11 shtatori nuk është vetëm, siç thuhet zakonisht, data e lindjes së shekullit XXI, është edhe akti inaugurues i një lufte të një...