Në malin e Tomorrit, historia e Abaz Aliut

Abaz Aliu është i biri i Imam Aliut dhe e ëma e tij quhej Umul Benin. Ai u lind në datën katër të muajit...

Si u organizua kryengritja antikomuniste e Postribës

Shtatorin e 71 viteve më parë, në Postribë u organizua kryengritja e parë antikomuniste në vend. Rrethi i Shkodrës, kampion i demokracisë të luftës...

10 sekretet në Medjugorje

Shën Mëria ka thënë për vizionarët e Medjugorjes, një fshat në Bosnje, se do t’u mësonte atyre dhjetë sekrete. Njihet shumë pak lidhur me...

Skandali i madh që po zjen në FBI

Michael Goodwin Gjatë krizës financiare, qeveria federale financoi dhe shpëtoi bankat që konsideroheshin “tepër të mëdha për të falimentuar”. Duke pasur frikë se falimentimi mund...

Italia në buzë të humnerës

Ryan Nabil Me rritje të ulët ekonomike, papunësi kronike dhe borxhin publik në rritje, Italia i përmbush të gjithë kushtet për shpërthimin e një krize...

Çfarë përfaqëson Katalonja?

Simone Cattaneo Për ta kuptuar zhvillimin e ndjenjës katalaniste dhe të idesë të një kombi katalanas gjatë ‘800 mund të merret një prej shprehjeve më...

Nostalgji për socializmin

Ramiz GJINI Eh, çfarë begatie kemi pas në socializëm! Lëre, lëre… Më mbushen sytë me lot kur e kujtoj… Aq shumë më ka marrë malli për...

Shkrimtari Ismail Kadare nderohet me çmimin “Nonino” 2018

Shkrimtari i njohur shqiptar Ismail Kadare është fituesi i edicionit 2018 të çmimit “Nonino”, i promovuar për 43 vjet në qytetin e Udines, Itali,...

Do ta paguajnë!

Anne Bayefsky Për dekada me radhë, Kombet e Bashkuara janë tallur me Shtetet e Bashkuara. Demonizimi i shtetit çifut – antisemitizmi modern – ka qenë...

Planeti Nibiru, përse Putin kërcënoi Obamën

Ditët e fundit Presidenti rus, Vladimir Putin i bëri një ultimatum shokues Presidentit amerikan, Barack Obama. Gjatë një bisede private në telefon, Presidenti rus...