Pinhas Zahavi: Brenda botës së një menaxheri të fuqishëm futbolli

Menaxheri i futbollistëve Pinhas Zahavi kërkoi që ta lironte Robert Lewandowski nga kontrata e tij me Bayern Munich këtë verë. Izraeliani është një prej...

Xi, partia, shteti: Vertikalja e re e pushtetit kinez

Presidenti ka rivendosur totalisht primatin e PKK-së, të së cilës i është imponuar udhëheqës i padiskutueshëm. Kjo i mundëson që ta përjetësojë binomin kapitalizëm...

Testamenti i plotë i Mid’hat Frashërit: E gjithë pasuria ime për krijimin e një...

Tiranë 4 Mars 1929 Unë, Midhat Frashëri, në shëndet trupor të plotë, po bënj këtë testament, duke ushqyerë shpëresën se pas vdekjes’ s’ime do të...

Epanstaiki Organosi “17 Noemvri”: Terror në Greqi

Ka qenë organizata subversive e së majtës ekstreme më misterioze e Europës në shekullin e kaluar. Një grup terrorist që ka vepruar në Greqi...

Clement Atlee: Lufta sekrete e antiChurchill

Sot Clement Attlee konsiderohet gjerësisht si një lider i madh socialist, por nga arkivat po del një anë e panjohur e Kryeministrit që mundi...

8 Nëntori, dita e arrestimit

Nga Visar Zhiti Dy libra, “Rrugët e ferrit” dhe “Ferri i çarë”, 1029 faqe “burgologji”, ku janë treguar të gjitha ç’munda, me dhëmbje dhe emra,...

Aktori i madh nuk lejohet të hyjë në sallën e Kinemasë ku shfaqet filmi...

Një ngjarje e paprecedentë ka ndodhur në parapremierën e “Delegacionit” u shndërrua në një skenë fyese për të ftuarit, ku një prej tyre është...

Marrëdhëniet midis Shteteve të Bashkuara dhe Arabisë Saudite

Giancarlo Elia Valor Mohammed Bin Salman, Princi Trashëgimtar i Arabisë Saudite, është një investitor i fuqishëm në industritë e Silicon Valley, që po integrohet në...

Aeroporti i ri i Stambollit, mbi 7.5 miliardë euro dhe me 225 mijë të...

Julia Hahn Jo çdo gjë ishte gati ditën e inagurimit të aeroportit të Stambollit të hënën (29.10.). Kadri Samsunlu është megjithatë i kënaqur. Ai drejton...

Brazili i Jair Bolsonaro

Duke filluar nga 1 janari 2019 Jair Bolsonaro do të jetë Presidenti i ri i Brazilit. E konfirmojnë rezultatet e balotazhit e së dielës...