Shifrat e pikiatës ekonomike në 2015

Këto javë po publikohen, njëra pas tjetrës, disa të dhëna ekonomike për vitin e shkuar. Sipas këtyre të dhënave bëhet e ditur se eksportet...

Kontrabanda, Crown Agents: Si zbuluam 1 mln euro evazion nga importi i grurit

Gruri është një nga artikujt më të importuar në vend, ndaj dhe kontrabanda në këtë produkt duket se është e pranishme. Nga kontrollet dokumentare, gjatë...

Taksim dyfish bizneseve me NIPT-e sekondare dhe banesave

Janë rreth 7455 NIPT-e sekondare aktive që janë të regjistruara në Tiranë, ku bizneset që i kanë ato do të detyrohen të paguajnë të...

Terrori, 12 mijë gjoba ndaj bizneseve në 2015

Për nga numri, apelimet tatimore janë më të lartat e pesë viteve të fundit, ndërsa për nga vlera, gjobat e vëna nga administrata dhe...

Një bllof apo pazar i ri me koncesionarin e aeroportit të...

Autoriteti i Konkurrencës i ka rekomanduar Ministrisë së Transporteve dhe asaj të Ekonomisë që të mos të mos zgjatet afati i eksluzivitetit për fluturimet...

Borxhi i jashtëm bruto rritet me 9.2% në 2015

I gjithë borxhi i jashtëm i ekonomisë së vendit (publik dhe privat) u rrit gjatë vitit 2015 me 702 milionë euro ose 9.2 për...

Në fund të 2015 borxhi publik arriti në 1 trilion lekë

Në fund të vitit 2015, stoku i borxhit publik arriti në 1,043.1 miliard lekë, me një rritje 6.66% krahasuar me fundin e vitit 2014,...

Përfaqësuesit e FMN-së sot në Tiranë për taksat dhe ekonominë

Përfaqësues të Fondit Monetar Ndërkombëtar mbërrijnë sot në Shqipëri. Diskutimet pritet të përqendrohen në zhvillimet ekonomike në vend, por edhe në  ndërhyrjet që mund të...