Banka: Ka rënë besimi tek ekonomia, rënia ekonomike

Banka e Shqipërisë, në një takim informal me mediat për prezantimin e raportit mujor të politikës monetare të tremujorit të dytë 2016, ka zbardhur...

Bllokimi i ndërtimeve rrit çmimet e qirave të banesave

Çmimet e qirave për herë të parë nisën rritjen në muajin prill që nga fundi i 2014, duke frenuar rënien nisur që nga fillimi...

FMN: Me këto ritme ekonomike, Shqipëria arrin Europën pas 25 vitesh

Fondi Monetar Ndërkombëtar në raportin periodik për zhvillimet rajonale të publikuar sot referoi se, Shqipëria dhe Serbia patën rritjen ekonomike më të ulët më...

Këshilli i Investimeve: Skanimi 22 euro për deklaratë po largon biznesin e tranzitit

Këshilli i Investimeve ka përgatitur një raport teknik për incentivat për nxitjen e investimeve, “Shqipëria përballë vendeve të Ballkanit Perëndimor”, ku krahason përparësitë konkurruese...

Depresioni kap edhe Guvernatorin e Bankës: S’ka rritje ekonomike

Banka e Shqipërisë ka suprizuar dje, duke ulur normën bazë për të dytën herë radhazi, për ta çuar atë në një tjetër minimum historik...

Rreziku nga deflacioni, tjetër ulje historike e normës së interesit

“Niveli i inflacionit në fund të vitit 2016 pritet të luhatet rreth vlerës 1.9%, një ulje kjo kundrejt parashikimit prej 2.3% të Raportit tonë...

Tirana dhe Durrësi pa ujë, qeveria 3 miliard lekë për ujësjellës të ri për...

Me të drejtë, qeveria ka nisur të ashtuquajturën “reforma e ujit”, e cila do të mundësojë furnizimin me ujë të popullatës. Deri më tani,...

Debatet për koncesionin e Aeroportit, përse qeveria refuzoi të negocionte kostot

Marrëveshja e re per heqjen e ekskluzivitetit të fluturimeve nga Aeroporti i Rinasit ka ngjallur debate të ashpra në Komisionin parlamentar të Veprimtarive Prodhuese....

Rritet çmimi i naftës, nga taksa e rilicencimit, arsimit dhe shtrenjtimi në bursa

Çmimi i naftës ka shënuar një rritje të fortë së fundmi, me rreth 5 lekë për litër në pjesën më të madhe të pikave...

Të gjithë duan të shesin, askush nuk blen

Nga Deada HYKA Në fillim blenë një shtëpi në bregdet, në Durrës Vlorë apo Sarandë. Më pas u zhvillua tregu i vilave në periferi të...