Vërshojnë lejet për parqet e energjisë diellore

Parqet fotovoltaike janë shndërruar në një trend për bizneset, të cilët pasi kanë ezauruar HEC-et, u janë kthyer impianteve të tjera të prodhimit të...

Nga 1 prilli, dy variantet sesi do të mblidhet taksa e pronës

Fillimisht, informacioni që u dha nga zyrtarët e Ministrisë së Financave ishte se taksa e pronës, që nga 1 prilli do të përllogaritet mbi...

Eshtë çmendur, taksë edhe për rrugën Tiranë-Durrës dhe Tiranë-Elbasan

Strategjia për taksimin e rrugëve në Shqipëri parashikon bërjen e kalimit me pagesë thuajse në të gjitha akset kryesore të vendit. Drafti i përgatitur...

Pas dyfishimit të faturës së ujit, dyfishohet edhe fatura e dritave, ja arsyeja

Fatura e dritave për prillin mund të ketë brenda dhe taksën e pronës, e cila do të përllogaritet sipas një mënyrë të re që...

Shqipëria do kthehet në vend plehrash, landfill në Fier për riciklimin mbetjet e importuara

Qeveria e ka marrë seriozisht importin e plehrave nga e gjithë Europa. Shqipëria do të kthehet shumë shpejt në një vend mbeturinash, të cilat...

Beso i Ramës, 690 mijë euro borxh, i sekuestrohet kompleksi “Taiwan”

Qendra shumëfunksionale e argëtimit “Taiwan”, e vendosur në Parkun “Rinia” në Tiranë është nën sekuestro nga kompania përmbarimore, ALBASE. Lajmi bëhet i ditur nga...

Humbje masive kursimeve të qytetarëve në banka nga zhvlerësimi i euros, ekonomisti paralajmëron trazira...

Kryetari i Shoqatës së Eksportuesve Alban Zusi i ftuar në Fax Neës u shpreh se zhvlerësimi i euros është lidhur me automatikisht me eksportet....

Një TEC me gaz do të ngrihet në Korçë

Ashtu siç ishte parashikuar në Maserplanin e gazit për potencialet e vendit në zhvillimin e sektorit të gazit, termocentrali i Korçës duket se po...

Rruga e “Kombit”, Rama vendosi tarifat më të larta në Europë

Tarifat që priten të aplikohen qysh këtë javë në rrugën e “Kombit” janë më të lartat në Europë. Portali europian http://www.tolls.eu jep të dhëna...

Blegtoria në ditë të vështira

Blegtoria mbetet një nga sektorët më të rëndësishëm të ekonomisë bujqësore shqiptare, duke kontribuar me rreth 45,0% ndaj vlerës së përgjithshme të prodhimeve bujqësore...