Dështimi i Ramës, Greqia merr projektet e Shqipërisë

Janë 40 projekte që janë shpallur fituese në thirrjen e dytë të Programit Interreg IPA II Greqi-Shqipëri 2014-2020 dhe lista e publikuar shënon dështimin...

Henze: Pse kemi besim tek programi i Bashës, do të ofrojmë asistencën gjermane për...

Kryekëshilltari ekonomik i grupit të CDU ka marrë fjalën në prezantimin e programit ekonomik të PD. Martin Henze tha: "Politika ekonomikenë Shqipëri ka deshtuar....

Tremujori i parë 2017, borxhi i nënshkruar i patërhequr arrin 1.1 miliard euro

Borxhi i jashtëm i nënshkruar dhe i patërhequr nga qeveria shqiptare ka arritur në fund të tremujorit të parë 2017 në 1,18 miliardë euro....

Kredia dhe çmimi i banesave

Rritja e kredisë hipotekare nga bankat që pas vitit 2004 ka ndikuar pozitivisht në shtrenjtimin e apartamenteve, ndërkohë që blerja e apartamenteve ka qenë...

Biznesi kërkon ulje taksash!

-Jeni njohur me draftin e ri të propozuar nga Ministria e Financave për thjeshtimin e procedurave për biznesin? Si ju duket? Ky draft ka ardhur...

Me taksat më të larta mbi pagat në rajon

Ministri i Financave, Arben Ahmetaj, ka paralajmëruar se do të përgatitet një projektligj i ri për taksimin progresiv, ku do të përfshijë edhe të...

Euro nis rënien e fundvitit

Euro ka hyrë në trajektoren rënëse. Monedha e përbashkët ka vijuar të nënçmohet përkundrejt monedhës vendase, duke u këmbyer me 133.38 lekë, sipas kursit...

Konkurrenca hap hetimin e thelluar për furnizimin me karburant të avionëve

Autoriteti i Konkurrencës ka vendosur hapjen e procedurës së hetimit të thelluar në tregun e furnizimit të avionëve me karburant në zonën gjeografike të...

Projektligji për strehimin social, taksë e re për ndërtuesit

Janë një sërë risish që vijnë në projektligjin e strehimit social, për të cilin kanë vijuar konsultimet me grupet e interesit. Ministrja Gjermeni në...

Tabaku: Ulje e çmimit të energjisë

Deputetja demokrate, Jorida Tabaku deklaroi dje se programi ekonomik i Partisë Demokratike parashikon uljn e çmimit të energjisë ashtu di ehe fundin e taksimit...